Anja uten anger

Anja Andersen lar seg ikke stoppe av en måneds utestengelse fra håndballbanen. - Jeg vil alltid si min mening, og jeg vil kjempe for å få lov til det, sa Anja etter å ha ført Bækkelaget til seier i europacupen for cupvinnere lørdag.

Den nedlatende kritikken av håndballdommer Bjørn Erik Børresen i september var et tilbakelagt stadium for den danske håndballdronningen, inntil domsutvalget i Norges Håndballforbund nylig ga henne en måneds karantene.

- Jeg finner meg ikke i fire ukers utestengelse. Å kaste vannflasken etter en dommer gir vanligvis to kampers karantene. Jeg kunne kastet mange flasker for at straffen skulle blitt på fire uker. Det er ikke rettferdig, sa Anja Andersen. 29-åringen lover å kjempe hardt for å få dommen omgjort i appellutvalget i håndballforbundet.

Ledet an

Den danske håndballdronningen ledet an da Bækkelaget gjorde første del av jobben med å ta seg videre til kvartfinale i europa cupen for cupvinnere lørdag. Mot tsjekkiske Slavia Praha vant oslolaget 32-21, men de regjerende mestrene måtte slite hardt for seieren. Ved pause lå hjemmelaget under 10-13.

- Vi bommet taktisk i første omgang, selv om vi gikk nøye gjennom opplegget før kampen. I pausen måtte det irettesettelser til, sa BSK-trener Frode Kyvåg, som lot Gitte Madsen bekrefte at treneren hadde skiftet ansiktsfarge i løpet av første omgang.

I sentrum

Da andre omgang tok til hadde BSK-spillerne åpenbart forstått tegninga. Med ny giv og underholdende spill kjørte Bækkelaget over de på forhånd nederlagsdømte gjestene. Andre omgang vant BSK 22-8. I sentrum for snuoperasjonen sto målvakt Monica Kyvåg, Hong Jeong-ho - og en showskapende Anja Andersen.

- Etter tre uker på ergometersykkel var jeg tung i beina. Men jeg var tent før kampen og hadde lyst til å spille håndball igjen, sa Anja, som gjorde sin første opptreden siden hun skadet seg i en seriekamp mot Larvik for tre uker siden.

Hong Jeong-ho ble kampens toppscorer med sju mål. Returkampen spilles i Hønefoss onsdag.

(NTB)