Anja utestengt i en måned

Anja Andersen er av domskomiteen i Norges Håndballforbund utestengt i en måned. Årsaken er hennes uttalelser om dommeren Bjørn Erik Børresen i et intervju med TV 2 i september. Frode Kyvåg synes det er vanskelig å forstå straffen.

Andersen sa da at hun ville stå over en cupkamp fordi Børresen skulle dømme, at han er den dommeren hun liker minst i hele verden og at han og dommersjef Terje Anthonsen tilhører idrettens svarte side.

Børresen og Andersen skværet opp en drøy uke etter at uttalelsen falt, men styret i Norges Håndballforbund valgte å anmelde henne til domskomiteen for å ha skadet idrettens anseelse.

- Det er vanskelig å forstå straffen. Vi trodde hun ville få en irettesettelse. Den fornærmede i saken, Bjørn Erik Børresen, har vist stor forståelse for hennes reaksjon, og så seg ferdig med saken etter å ha snakket med henne. Men Terje Anthonsen og Tor Lian var ikke ferdige med saken, sier en krass Kyvåg til NTB.

Yrkesforbud
- Nå har de gitt henne yrkesforbud, for det er håndballspiller hun er. Det hadde vært morsomt å se om LO eller NHO ville gjort noe liknende, sier Kyvåg, som sammen med Anja skal se nærmere på dommen for å avgjøre om de vil anke den til appellkomiteen.

Straffen innebærer at Andersen ikke kan spille for Bækkelaget i serie, cup eller europacup. Bækkelaget har imidlertid to ukers ankefrist.

Andersen er for tiden skadet og spilte ikke da Bækkelaget onsdag knuste Stabæk med 31-18 i eliteserien.

(NTB)