Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anja vil spesialisere Linka

Andersen vil rendyrke storscoreren.

REN BAKSPILLER: Anja Andersen vil dyrke Linn-Kristin Riegelhuth som bakspiller. På landslaget er hun stort sett på høyrekanten.
REN BAKSPILLER: Anja Andersen vil dyrke Linn-Kristin Riegelhuth som bakspiller. På landslaget er hun stort sett på høyrekanten. Vis mer

||| SUZHOU (Dagbladet): Kontringsmaskinen Linn-Kristin Riegelhuth har scoret 46 mål i VM, de fleste på kontringer eller fra kant.

København-trener Anja Andersen ser likevel for seg Linka som en mer rendyrket back i framtida.

- Jeg vil gjerne utvikle henne som bakspiller. Vi er i gang med det og hun viser store framskritt, sier den danske håndballegenden til Dagbladet.

LæringsvilligOgså hun har brukt Riegelhuth på kanten, men nå terper hun bakspillerdetaljer med den norske 25-åringen.

- Linn-Kristin er veldig innstilt på å lære, og det var viktig for meg da vi hentet henne fra Larvik. Jeg går inn i det tekniske og det kan være vanskelig for en spiller. Det tar tid og jeg terper mye detaljer med henne, sier Andersen.

For Riegelhuth er det derimot ikke vanskelig å bli styrt og geleidet av Anja. Hun er en av Europas mest suksessfulle trenere, noe tre Champions League-titler er beviset på.

- Jeg trenger ikke gå i detalj på hvordan vi jobber, men det er spennende å få nye innspill på det jeg jobber med. Det har Anja noen ideer og tanker om, sier Linka til Dagbladet.

Hun scoret sju i gårsdagens fantastiske snuoperasjon mot Spania, hvor Norge sikret en plass i semifinalen mot Russland.

Aldri utlært25-åringen er kjent som veldig treningsvillig og selv om du er både OL- og EM-mester må du fortsatt jobbe med mange småting.

- Det er viktig å også bevare det man har, og så fylle på litt. Man blir aldri utlært, sier Linka.

- Hvordan er det å jobbe med Anja?

- Anja har enn litt annen håndballfilosofi enn det Karl Erik (Bøhn, Larvik-trener) og det norske landslaget har. Jeg har vært fornøyd med alle trenerne jeg har hatt, men det er spennende å få litt ny input.

Forferdelig omgangDen keivhendte storscoreren har bare vært i FCK i et halvår, men hun føler likevel hun har utviklet seg.

- Jeg har fått oppleve ting jeg ikke hadde sett hvis jeg ikke hadde dratt. Jeg merker at en del ting er annerledes, men det skulle jo bare mangle. Du kan ikke regne med at alt går av seg selv. Spillemessig er det ting som tar tid.

I går tok det veldig lang tid før Norge skjønte at det sto en semifinale på spill. Førsteomgangen var forferdelig.

- Vi fikk på plass forsvaret og kjørte kontra. Det var deilig, for det svingte litt vel mye før pause, sier Riegelhuth.

LÆRINGSVILLIG: FCK-trener Anja Andersen skryter av læringsviljen til Linn-Kristin Riegelhuth.
LÆRINGSVILLIG: FCK-trener Anja Andersen skryter av læringsviljen til Linn-Kristin Riegelhuth. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media