Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anja vil være fryktløs urokråke i VM

- Hun skyter som en mann, sier Thorir.

SIKTER MOT VM: Anja Edin håper på en VM-plass, og at hun der kan bidra begge veier. Hun leverte en god søknad mot Frankrike i går. Foto: Claus Fisker/SCANPIX
SIKTER MOT VM: Anja Edin håper på en VM-plass, og at hun der kan bidra begge veier. Hun leverte en god søknad mot Frankrike i går. Foto: Claus Fisker/SCANPIX Vis mer

|||ÅRHUS (Dagbladet.no): Det er mye nytt i det laget Thorir Hergeirsson nå jobber med i såkalte World Cup i Danmark. En av ferskingene er Anja Edin (26).

Storhamar-spilleren markerte seg både i forsvar og angrep i femmålsseieren mot Frankrike i går kveld, og Hergeirsson skryter gjerne av den uredde bakspilleren som ikke har mer enn fem landskamper.

- Anja har et rått skudd, som hun har brukt litt for lite. Hun skyter som en god herrespiller, når det gjelder snert og tøffhet. Nå må vi bare få henne i enda flere situasjoner hvor hun kan bruke dette, sier Hergeirsson.

GRATULASJONER: TV 2-ekspert og hjelpetrener i Storhamar Bent Svele gir Anja Edin gratulasjonsklemmen. Foto: STIAN HARALDSEN
GRATULASJONER: TV 2-ekspert og hjelpetrener i Storhamar Bent Svele gir Anja Edin gratulasjonsklemmen. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

I går viste Anja også fram et fremragende blikk, da hun spilte noen lekre baller inn til linja.

Vil bruke hodet
Som Dagbladet.no skrev i går, mangler Hergeirsson nå seks høyrehendte bakspillere. Tonje Larsen, Gøril Snorroeggen og Tine R. Kristiansen blir trolig spilleklare til VM i Kina - men det er gode sjanser for ferskingene å spille seg inn i troppen.

- Jeg håper de blir med, men jeg håper jo også at jeg vil være en av dem som kommer til VM, sier Edin.

FOR ET SKUDD: Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener Anja Hedin har snert og tøffhet som en herrespiller når det gjelder skudd. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
FOR ET SKUDD: Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener Anja Hedin har snert og tøffhet som en herrespiller når det gjelder skudd. Foto: Claus Fisker / SCANPIX Vis mer

Hergeirsson er veldig lysten på å få terpet inn et godt 5-1-forsvar, og Edin var med på å snu kampen da hun gikk inn i den fremre forsvarsrollen mot de franske jentene.

26-åringen blir gjerne urokråka i et 5-1-forsvar også i VM.

- Jeg håper jeg får sjansen til det og at dette var en god søknad. Jeg føler meg trygg i et offensivt forsvar, og så er det mye gøyere. Da får vi løpt mer, og jeg kan lese spillet og bruke hodet, sier Edin til Dagbladet.

Eksperimenterer
Thorir Hergeirsson er ganske fornøyd med forsvarseksperimenteringen - som Norge ikke har benyttet seg så mye av tidligere. Også Marit Breivik brukte et offensivt forsvar innimellom, men islendingen har lyst til å implementere det enda mer - selv om tradisjonelt 6-0-forsvar fortsatt skal være utgangspunktet.

Anja vil være fryktløs urokråke i VM

- Vi viser bra tendenser i 5-1, selv om vi har trent minimalt på det. Vi bryter rytmen til Frankrike, som nok ikke hadde ventet det, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Det var spesielt i disse periodene, da Norge spilte 5-1, de franske jentene slet.

- Men vi skal også jobbe videre med det vi har vært gode på før, nemlig 6-0. Vi skal være nøye i prinsippene der, for det er plattformen. Og så må vi se hva vi får til med andre alternativer.

Fryktløs tatovering
Anja Edin er en uortodoks spiller som tar litt større sjanser enn mange andre. Det liker Hergeirsson - til en viss grad.

- Men det finnes en gyllen middelvei. Vi trenere blir jo ofte frustrerte når det ikke blir mål, og synes det da bare ser idiotisk ut. Men så lenge det er effektivt er det bare befriende, sier han.

Edin forteller at hennes store forbilde som liten var navnesøster Anja Andersen, som gjorde de utroligste ting med ballen. Storhamar-spilleren er litt lik i stilen.

- Jeg har alltid likt å utfordre meg selv. Jeg liker å ta sjanser, så får jeg heller drite meg uten noen ganger.

Det er ikke uten grunn at hun har tatover «Fearless» på underarmen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling