Anjas nye liv

Bare en time etter at hun for en samlet dansk og norsk presse måtte forklare sitt livs vanskeligste avgjørelse, var Anja Andersen på banen igjen. I sin nye rolle, som trener.

Lek og tekniske øvelser sto på programmet for elitelaget, selvsagt. For første gang denne dagen var det smil og latter i Bækkelagets leir.

- Utfordringen er å finne motivasjon til å bli bedre.

Det har alltid vært en av Anja Andersens hovedteser i livets håndballskole.

- Jeg trenger ingen utdannelse til dette. Jeg har fått mange slag i trynet, og har lært mer enn noen trenerskole kan gi meg, sa Anja, allerede fullt oppslukt av sin nye rolle.

- Jeg er sikker på at Anja vil få stor suksess også som trener, bemerket Gitta Madsen, Anjas nære venn og medspiller på landslaget og Bækkelaget.

- Jeg har lenge tenkt på at jeg skal bli trener når karrieren er over.

- Kanskje jeg kan bli landslagstrener for Danmark, fortalte hun til våre danske kollegers forventnigsfulle fryd.

Seiersvilje i behold

Det første målet for Bækkelagets nye trenerassistent er å vinne Mesterligaen. Den målsetningen hadde hun som spiller da hun fortsatt håpet på ett år eller to som aktiv på banen.

Sjefstrener Frode Kyvåg erklærte i går at det å vinne Mesterliga kommende sesong blir svært vanskelig uten Anja.

Han mener Larvik overtar favorittstempelet i eliteserien, og at det kan være en fordel.

Han ble umidddelbart korrigert av Anja:

- Det synes ikke jeg. Bækkelaget går for gull, og vårt hovedmål er fortsatt å vinne Mesterliga.

Spilleren Anja Andersen har fått kvinnehåndballen på nye veier. Hun alene sørget for at den øst-europeiske modellen ble avløst av den lekende tekniske danske og etterhvert også norske kvinnebølgen.

Anjas arv

- Finnes det noen arvtakere som kan føre denne utviklingen videre etter deg?

- Jeg er ikke bekymret. Det finnes etablerte landslagspillere som Camilla Andersen i Danmark og Kjersti Grini og Cecilie Leganger i Norge som står for det samme som jeg.

- Og det kommer masser av unge jenter som nå vokser opp med håndballen som lek og som blir bedre enn oss alle sammen, mente Anja.