Anjas siste finte

Da alle trodde at Anja Andersen skulle bryte sammen, tok hun fram sin siste finte som håndballspiller.

Tydelig beveget bøyde hun seg forover og gjemte hodet under bordet foran henne. Som om hun måtte finne noe umistelig akkurat da. Hun dukket opp igjen etter 30- 35 sekunder, tilsynelatende behersket.

Fortvilte jenter

- Anja har spilt sin siste håndballkamp. Med en kraftløs stemme innledet Frode Kyvåg en pressekonferanse han håpet han aldri skulle holde. Mannen som har taklet utallige stormer rundt seg, klarte ikke å si mer.

Tidligere på dagen opplevde han spillernes fortvilte reaksjon på den korte beskjeden. Nå fryktet han det verste.

Han var redd for at den jenta han setter så stor pris på, verdens beste håndballspiller Anja Andersen, skulle bryte sammen foran 70 pressefolk og TV-kameraer fra Norges og Danmarks største medier.

Svimmel

- Jeg har følt meg ganske dårlig den siste tida. Da jeg ble svimmel under en oppvisningskamp i Nord-Norge i juni, bestemte jeg meg for ikke å spille mer før jeg får vite hva som feiler meg.

- De siste ukene har jeg gjennomgått en del undersøkelser. Etter den siste i forrige uke ble jeg av hjertespesialister frarådet å drive med toppidrett.

- Det rådet har jeg bestemt meg for å følge. Jeg vil gjerne leve et normalt liv, sa Anja.

Jenter i sjokk

Et blikk på benken til venstre for Anja fortalte alt om den virkningen Anjas beslutning måtte ha hatt på resten av Bækkelagets jenter da de fikk beskjed klokka 11.00 i går.

Her satt noen av verdens beste håndballspillere, Cecilie Leganger, Gitte Madsen, Jeong-ho Hong, Sorina Teodorovic og Sarah Hausmann, tett sammen med bleke ansikter og senkede skuldrer.

- Nå blir hele miljøet i klubben igjen satt på prøve og det er viktig at vi er godt sammensveiset. Det viste vi da vi sto bak Frode Kyvåg for et par måneder siden og det blir gull verdt nå, sier Siv Heim Sæbøe, fram til i går visekaptein, og som nå ventelig overtar kapteinsvervet etter Anja.

SLUTT: Anja Andersen var knust over å måtte legge håndballen på hylla.