Anka: - Helt forferdelig

Bronsefinale Norge-Brasil 0-0, 4-5 på straffer. 20 minutter før slutt fikk Ann Kristin Aarønes ( 56 landskampmål) ballen servert på gullfat foran mål, men skjøt utenfor. I straffesparkkonkurransen skjøt hun over som siste norske jente, og ble syndebukk. - Helt forferdelig, sier Anka - og holder hendene fortvilet for ansiktet.

Etter det mislykkede straffesparket virket hun først helt utrøstelig.

- Straffespark skal være mål. Jeg er skikkelig misfornøyd med egen innsats. Dette er ikke bare surt, jeg er ordentlig skuffet, sier 26-åringen til NTB etter den tapte bronsefinalen.

Hun har misset før i en straffekonkurranse, men da vant Norge. I EM-semifinalen mot Danmark i Hjørring 1991, var Anka den eneste som ikke scoret.

- Siden den gang har jeg ikke tatt straffer, jeg har ganske enkelt ikke hatt lyst. Da jeg fikk beskjed om å ta den sjette straffen, hadde jeg ikke noe valg. Jeg hadde ikke lyst, og likte meg ikke helt, sier Ann Kristin Aarønes etter den avgjørende straffemissen.

- Tullete

At det ikke var hennes dag i går, kom tydelig fram da hun misbrukte kampens største målsjanse 20 minutter før slutt. I stedet for å sette innlegget fra Dagny Mellgren i mål, bredsidet hun ballen tre- fire meter utenfor.

- Det var både tullete og forferdelig å ikke score på den sjansen. Jeg var helt alene, men ukonsentrert, og traff ikke ballen skikkelig, sier Ann Kristin Aarønes.

Hun er den eneste av fotballjentene som ennå ikke vet om hun skal satse videre på landslaget.

- Jeg venter til etter sesongslutt med å bestemme meg. Selv om det er OL-sesong neste år, er det ikke sikkert jeg fortsetter. Vi får vente og se, sier Ann Kristin Aarønes.

Med 10- 4 i målsjanser, burde de norske jentene avgjort kampen etter ordinær tid. Særlig i førsteomgangen var det mye sløsing foran det brasilianske målet.

- Jentene burde definitivt avgjort kampen etter 90 minutter. Men noen ganger er du heldig, andre ganger ikke. Selv om Brasil ble bronsevinner, synes jeg vi var det beste laget. Jeg er skuffet over at vi ikke klarte bronsen, og mener vi hadde fortjent seieren, sa landslagstrener Per-Mathias Høgmo etter kampen.

Best i Europa

Nå ser han framover til Sydney-OL neste år.

- Vi har mye på gang, og kan bedre enn vi har fått vist her i VM. Selv med et ungt og urutinert lag, har vi greid å sikre OL-plassen, hevde oss i turneringen og bli beste europeiske nasjon.

- Fram til Sydney-OL satser vi på å ta enda et steg mot toppen, sier Per-Mathias Høgmo.

<B>FORTVILET:</B> Ann Kristin Aarønes var veldig lei seg etter straffemissen.