Anka rakk VM med et nødskrik

CHICAGO (Dagbladet): - Som samboer er jeg fornøyd. Som trener finner jeg alltid ting å rette på. Men jeg er stolt av det Anka presterte mot Canada, sier Ronny Holte om Ann Kristin Aarønes etter 7- 1-seieren natt til i går.

Med to mål og to målgivende pasninger ble Anka kampens store spiller. På hotellet i går fikk hun ros av samboeren og hjelpetreneren i Trondheims-Ørn, Ronny Holte. Sammen med Ørn-trener Sturla Voll følger han USA-VM på nært hold.

Virus

Ved påsketider var Ann Kristin Aarønes sjuk, og fryktet at VM-deltakelsen skulle gå i vasken.

- Jeg pådro meg et virus på La Manga i påsken. Den gjorde meg slapp, og resulterte i at jeg nesten ikke orket noen ting. Jeg trente ikke i hele april, sto over både seriestarten og Italia-landskampen i mai. Jeg trodde VM skulle ryke, sier Ann Kristin Aarønes til Dagbladet.

I begynnelsen av mai fikk Anka bekreftet at det var et virus som hadde satt henne sjakk matt. Hun begynte så smått å trene, og kjente til sin store glede at kroppen gradvis begynte å fungere igjen.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo fulgte Ankas utvikling nøye, og drøyde med VM-uttaket i håp om å få henne med i USA-troppen.

- Jeg ventet fra 20. til 31. mai. I løpet av de 11 dagene fikk Anka vist at det var forsvarlig å ta henne med til VM. I dag er jeg glad for at jeg drøyde, sier Høgmo.

Skrue i beinet

Også i fjor var Anka plaget. Etter at hun ble skadd mot Klepp 1. juni, var hun borte fra fotballen i to måneder.

- Først gikk det en måned fra jeg ble skadd i leggbeinet til jeg ble operert. Da ble det satt inn en skrue i beinet som jeg hadde i åtte uker, og faktisk også spilte kamp med, sier Anka.

Nå sliter hun bare med kneproblemene som har fulgt henne de seinere åra. På banen blomstrer hun som aldri før.

- Om jeg skal fortsette eller ikke, tar jeg en avgjørelse på etter sesongslutt. Jeg var fast bestemt på å legge opp etter Atlanta-OL, men omstemte meg.

- Jeg mangler OL-gull i samlingen, så kanskje går jeg på enda en sesong, sier Ann Kristin Aarønes til Dagbladet.