Anka startet målfesten

WASHINGTON (Dagbladet): Norge- Canada 7- 1. Ann Kristin Aarønes fikk sjansen fra start og svarte med storspill. - Jeg ble litt skuffet over at jeg ikke fikk spille mot Russland, og var bestemt på å vise meg skikkelig fram, sier Anka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I natt scoret hun de to første målene, var nest sist på ytterligere to og delaktig i det meste Norge gjorde framover på banen.

Trondheims/Ørns stjerne var banens beste og spilte til en åtter på Dagbladets spillerbørs. Anka er jenta som har gått gradene i det norske kvinnelandslaget. Hun spilte både på U16 og U20 før A-lagsdebuten kom i 1990.

Mens lagvenninnene sløste med sjansene, viste Ann Kristin Aarønes seg som en iskald avslutter. Foruten målteften, er hun flink til å gjøre medspillerne gode. Taktisk er Anka blant de lureste på laget.

Jenta er sterk på stuss, flikk, pasninger, hodespill og avslutninger. Sin veike fysikk kompenserer hun ved å ikke gå inn i de tøffeste duellene.

Etter at Ann Kristin Aarønes gjorde to mål i bronsefinalen i Atlanta-OL, har hun bare lagd fire mål på 32 kamper for Norge - før hun scoret sitt 53. og 54. landskampmål i sin 105. kamp med flagget på brystet.

Dopingkontroll

Før hun hastet inn til dopingkontroll, rakk hun noen minutter med Dagbladet.

- Det er greit å spare målene til de store mesterskapene. Sånn sett kan du si at jeg er en spiller for de store anledninger, sier Anka til Dagbladet.

Etter kampen tok jentene bølgen og takket publikum.

- Å vinne 7-1 var helt strålende.

- Ved 1-0 løp jeg på bakerste stolpe og bare stakk fram og scoret. På 2-1 så jeg at Unni Lehn kom til innlegg. Jeg greide å komme meg inn på nærmeste stolpe og satte hodet til. Enkelt og greit, sier Anka.

- Kan slå USA

Norge var best i alt og vant sjansestatistikken 21- 3. Det var trener Per-Mathias Høgmo fornøyd med.

- Uttellinga forteller at effektiviteten er rimelig god. Men vi kunne hatt to-sifret. Selvsagt burde vi punktert kampen før pause, men i 2. omgang var det ingen tvil, sier Høgmo.

- Samtidig er det viktig å fokusere på én kamp om gangen. Kvartfinalen natt til torsdag blir tøff.

- Men vi er gode nå, så gode at vi også kan slå VM-favoritten USA i en eventuell finale, sier Høgmo.

Linda gladest

Seks norske jenter kom på scoringslista, og gladest av alle var veteranen Linda Medalen. I natt lagde hun sitt 64. mål på landslaget. Og feiringa var ganske spesiell:

34-åringen stormet utover på banen, samtidig som hun dro trøya over hodet.

- Jeg trakk opp trøya for å tulle med de andre jentene. Før kampen sa de til meg at jeg ikke turte.

Før kampen lovet både Linda og lagvenninna Marianne Pettersen at scoringene ville komme. I natt holdt de ord.

- Men vi tar ikke av tross storseieren mot Canada. Det er nå VM begynner, og herfra og inn er det full gass, sier Linda Medalen.

  • Natt til søndag kl. 01.30 spiller Norge mot Japan. Men de norske jentene er allerede klare for kvartfinale natt til torsdag neste uke.

<B>STORMER FRAM: Ingen skunne stanse Norge i natt. Norge vant 7-1 over Canada.
I MÅL: Syv ganger måtte Candas målvakt plukke ballen ut av sitt eget nett.§

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer