Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ankelskadd Aquilani skrev under for Liverpool

Ute i opptil to måneder.

SKADEFORFULGT: Alberto Aquilani er en klassespiller når han er skadefri. Dessverre har 25-åringen vært forfulgt skader i løpet av karrieren. Skadd var han også da han skrev under for Liverpool i dag.Foto: SCANPIX/EPA/ETTORE FERRARI
SKADEFORFULGT: Alberto Aquilani er en klassespiller når han er skadefri. Dessverre har 25-åringen vært forfulgt skader i løpet av karrieren. Skadd var han også da han skrev under for Liverpool i dag.Foto: SCANPIX/EPA/ETTORE FERRARI Vis mer

(Dagbladet.no): Manager Rafael Benitez brukte ikke lang tid på å utpeke Xabi Alonsos erstatter på Liverpools midtbane: Romas Alberto Aquilani.  

I dag ble overgangen sluttført da Aquilani skrev under på en kontrakt som binder ham til Anfield-klubben i fem år framover.

- Aberto er en veldig god spiller og jeg er henrykt over at vi er blitt enige med Roma om en overgang for ham. Han har vinnermentalitet og stor erfaring fra både Serie A og Champions League, sa Benitez da Liverpool hadde fått tilslaget på 25-åringen.

Dessverre for Liverpool-fansen kan det ta en stund før de får se den annonserte vinnermentaliteten og erfaringen med egne øyne. Det kan ta opptil to måneder før skadeforfulgte Aquilani er klar for spill.

- Spilleren kommer nå til å fortsette rehabiliteringen etter en ankeloperasjon under oppsyn fra Liverpools medisinke støtteapparat. Han er forventet friskmeldt om anslagsvis mellom fire og åtte uker, heter det i en uttalelse på Liverpools hjemmeside.

Aquilani, som koster klubben rundt 20 millioner pund, har ikke spilt fotball siden mars, og har slitt med skadeproblemer gjennom hele karrieren. Han debuterte for Roma allerede som 18-åring og etter å ha tilbrakt ett år på lån i Triestina i Serie B, slo han igjennom for fullt i Roma i 2004/2005-sesongen. Siden den gang har han imidlertid aldri spilt mer enn 25 Serie A-kamper over en hel sesong. I fjor begrenset det seg til 14 opptredener for John Arne Riises tidligere lagkamerat.

Aquilani rakk imidlertid å gjøre inntrykk på nordmannen.

- Da jeg først kom til Roma, ante jeg ingenting om Aquilani. Jeg visste alt om Francesco Totti, Daniele De Rossi og Phillippe Mexes, men Aquilani var spilleren som overrasket meg mest med evnene sine de første månedene i klubben, sier nordmannen, ifølge liverpoolfc.tv.

PÅ PLASS: Alberto Aquilani ga tommelen opp da han landet på engelsk jord i går.Foto: SCANPIX/AP Photo
PÅ PLASS: Alberto Aquilani ga tommelen opp da han landet på engelsk jord i går.Foto: SCANPIX/AP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling