Ankelskadd Carew : - 50/50 om jeg spiller

«Moa» får trolig debutere for Norge.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareide åpnet dagens pressekonferanse med en oppdatering på Norges stjernespiss\' skadesituasjon, og fortsatt må vi vente på godt nytt før Irland-kampen.


- John Carew venter til i morgen med å melde seg klar. Vi tar ingen sjanser, og ser an i morgen formiddag, sa Hareide.

For Carew kom sent til samlinga i går, og etter å ha kjent på kroppen på dagens lukkede trening på Bislett, bestemte Aston Villa-spilleren seg for å vente enda en dag til.

Men det er ikke bare ryggen som plager John.


- Jeg har fortsatt vondt både i ankelen og i ryggen, så vi får se i morgen. Men det er allerede mye bedre siden i går. Det er omtrent 50/50, sier han til Dagbladet.no.

Ingen pålegg fra klubbene

Treningskampen mot Irland er viktig, som den siste testen før første VM-kvalikkamp mot Island. Samtidig er flere av profilene på landslaget midt inne i sesonginnledningen i sine respektive klubber.


Og som vanlig sitter klubbmanagerne hjemme og biter negler når stjernene spiller privatkamper - spesielt når det er snakk om småskadde spillere som John Carew.

VIKTIG FOR KLUBB OG LAND: Åge Hareide vet hvor viktig John Carew er for Norge, men også hvor sentral han er i Villa-manager Martin O\'Neills planer. Derfor tar landslagsledelsen ingen sjanser med spissen. Foto: AFP/SCANPIX
VIKTIG FOR KLUBB OG LAND: Åge Hareide vet hvor viktig John Carew er for Norge, men også hvor sentral han er i Villa-manager Martin O\'Neills planer. Derfor tar landslagsledelsen ingen sjanser med spissen. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Likevel kommer ikke hverken Carew eller noen andre til Oslo med retningslinjer fra klubbene.


- Nei, jeg har ikke snakket med Martin O\'Neill, og jeg vil helst unngå slike avtaler, sier Åge Hareide.

- Jeg snakket også med Roma-trener Luciano Spalletti nylig, og også han skulle nok ønske at jeg sparte John Arne Riise akkurat nå. Men han skjønner og respekterer at jeg må tenke på det beste for landslaget, sier Hareide, før han legger til:


- Vi vil likevel ikke sette oss ut for faren for at vi gjør noe galt.

- Aston Villa kommuniserer bra med landslagsledelsen. Ingen har lyst til å ta noen sjanser, bekrefter John Carew.

Uansett gøy med Norge

Ryggskaden pådro Carew seg da han forsøkte et brassespark mot Manchester City i helga, mens ankelen har vært et lite problem en stund.


- Jeg spilte ikke Uefa-cupkampen sist uke heller på grunn av den, det trodde jeg du hadde fått med deg? flirer Carew til Dagbladet.no når vi graver litt etter hvor lenge han har slitt med ankelen.

Ankelskadd Carew : - 50/50 om jeg spiller

John Carew har selvfølgelig veldig lyst til å spille, men synes ikke skaden legger noen enorm demper på landslagssamlinga.


- Det blir jo mye styrke og sykling og forsiktig jobb, men det er uansett gøy å være her og møte gutta, sier Carew.

Vil bruke to spisser på Ullevaal

John Carew er et soleklart førstevalg på topp for Norge, og Thorstein Helstad regnes av Hareide det fremste alternativet til makkerrollen i 4-4-2. For Åge Hareide ønsker å spille med to spisser, spesielt hjemme på Ullevaal.


- Vi har øvd mye med to foran fordi vi har fått for lite støtte til John Carew. Det fører ofte til at han stusser til seg selv, sier Hareide.

Derfor er han også glad for at flere og flere melder seg på i kampen om plassene foran.

Mohammed Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm har gjort seg fortjent til å bli hentet inn denne gangen, og Erik Nevland imponerte på avslutningstreninga i går. I tillegg har Hareide Tarik Elyounoussi i bakhånd.

«Moa» får trolig debutere

Mest spennende er det likevel kanskje med Moa, som Hareide går langt i å love landslagsdebut mot Irland.

- Moa er ung og har prestert godt i Tippeligaen. Jeg liker ham veldig godt, og han er en spiller som jobber veldig hardt. Han er rett og slett en spennende spiller, sier Hareide.

- Betyr det at vi får se Moa i morgen?

- Ja, det vil jeg tro, fastslår landslagssjefen, som samtidig ikke vil si noe om startoppstillingen mot Irland.

Abdellaoue selv er selvfølgelig klar.

- Det har gått veldig fort det siste året, men jeg har trent godt og fått tillit i Vålerenga. Jeg er veldig tålmodig, men samtidig har jeg tro på egne ferdigheter, sier den tidligere Skeid-spissen.

FORNØYD TROSS ALT: Til tross for en turbulent start på samlinga, og en skadd stjernespiss, føler Hareide at Norge er godt rustet foran morgendagens møte med Irland.
HELSESJEKK: John Carew var ikke på pressemøtet i går, men fikk mer enn nok oppmerksomhet for en dag på Hotel Bristol i ettermiddag.
INNE I VARMEN: Mohammed Abdellaoue er på sin første landslagssamling, og ifølge Hareide kan han trolig vente seg å spille i morgen.