Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Anken avvist: Vylegsjanin og Petukhov mister VM

Vylegsjanin får ikke forsvare gullet på tremila.

MISTER VM: Maksim Vylegsjanin får ikke forsvare VM-gullet på skiathlon. Han er utestengt. Foto: NTB Scanpix/AFP  / CHRISTOF STACHE
MISTER VM: Maksim Vylegsjanin får ikke forsvare VM-gullet på skiathlon. Han er utestengt. Foto: NTB Scanpix/AFP  / CHRISTOF STACHE Vis mer

(Dagbladet): FIS har avvist anken fra Aleksej Petukhov og Maksim Vylegsjanin etter suspensjonen som følge av McLaren-rapporten, melder NTB.

Sistnevnte er tittelforsvarer på skiathlon.

Avgjørelsen gjelder i tillegg Julia Ivanova og Jevgenia Sjapovalova.

McLaren-rapporten

Seks russere ble suspendert fra konkurranser like før nyttår. Årsaken er det som kommer fram i McLaren-rapporten om dopingmistanke i forbindelse med Sotsji-OL i 2014.

De seks langrennsløperne som ble utestengt var Jevgenij Belov, Julija Ivanova, Alexander Legkov, Jevgenija Sjapovalova, Aleksej Petukhov og Maksim Vylegsjanin.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) skriver i en pressemelding at flertallet i dopingkomiteen i dag vedtok å avvise anken fra fire av disse russerne. En lignende avgjørelse ble tatt vedrørende Alexander Legkov og Jevgenij Belov den 25. januar.

Kan anke til CAS

Maksim Vylegsjanin tok tre sølvmedaljer i OL i Sotsji. Han fulgte altså opp med VM-gull i Falun på 30 kilometer året etter.

De fire utestengte har nå tre uker på seg til å eventuelt anke dommen til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Fram til det kan de ikke konkurrere på noe nivå, skriver FIS.

Belov og Legkov anket sin FIS-suspensjon inn for den internasjonale voldgiftsretten for idretten, CAS, fredag. De to utøverne er enige med FIS om at CAS skal hurtigbehandle anken slik at de, dersom de blir frikjent der, får gå i VM.

Det vakte oppsikt da Maksim Vylegsjanin tross utestengelsen deltok i regionale renn i Russland for noen uker siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling