Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Anker på flekken

Tromsø reagerer sterkt på at keeper Kenny Stamatopolous fikk like streng straff som Moldes Matej Mavric.

Molde-forsvarer Matej Mavric og Tromsø-keeper Kenny Stamatopolous ble i går ilagt to kampers karantene av disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund. De to spillerne var involvert i bråket som oppsto i serieåpninga etter at Ole Martin Årst scoret da en Molde-spiller lå skadd i egen femmeter. Molde-kaptein Daniel Berg Hæstad fikk direkte rødt kort etter å ha dyttet til Årst. -  Vi anker på flekken. Vi er veldig for bruk av TV-bilder, og det var riktig å ta opp denne saken, sier Tromsø-trener Ivar Morten Normark til Dagbladet.

Big Brother?

-  Men her har de valgt minste motstands vei. Og straffet den forsvarende part like mye som den angripende. Når Kenny kommer bort og drar vekk Mavric så står han med strupetak på vår kaptein (Ole Martin Årst). Det er helt urimelig, mener Normark som også reagerer på at utvalget «drar inn» Benjamin Kibebe i saken. Tromsø-forsvareren ble «frikjent».

I tillegg er Normark sterkt forundret over at det i utvalgets vedtak står at enkelte foreldre har oppfordret forbundet til å reagere.

-  Er det noen på Oslo 3, i Molde eller Tromsø? Er det ballettinteresserte eller fotballinteresserte? Er det blitt noe Big Brother-greier dette her. Stem ut den du ikke liker? Hvis det skal være slik at foreldre skal klage inn så kan det bli jævla mange saker framover, sier Normark.

Ikke særlig glad

Dommer Svein Oddvar Moen har forklart at verken han eller assistentdommeren fikk med seg hva som skjedde i tumultene som involverte flere spillere på begge lag.

Men etter å ha studert TV-bildene valgte disiplinærutvalget å straffe Stamatopolous og Mavric for ved «voldsom opptreden overfor motspiller som klart er egnet til å skade fotballarbeidet eller fotballens anseelse». Disiplinærutvalget begrunner avgjørelsen med at «reaksjonen bør være lik den han ville fått om dommeren hadde sett hendelsen.»

TO KAMPER: Matej Mavric (t.v.) blir holdt igjen av lagkamerat Knut Olav Rindarøy. Samtidig prøver Benjamin Kibebe å stagge Kenny Stamatopolous under Molde-TIL i førset serierunde. Nå er de to ilagt to kampers karantene. Foto: DIGITALSPORT
TO KAMPER: Matej Mavric (t.v.) blir holdt igjen av lagkamerat Knut Olav Rindarøy. Samtidig prøver Benjamin Kibebe å stagge Kenny Stamatopolous under Molde-TIL i førset serierunde. Nå er de to ilagt to kampers karantene. Foto: DIGITALSPORT Vis mer

-  Jeg er overrasket, og ikke særlig glad for dette. Jeg trodde at de skulle forsto hvorfor vi reagerte når de fikk sett TV-bildene, sier Mavric til Dagbladet.

• Din kommentar:
Greit at Mavric og Stamatopolous får straff i etterkant?

STERKT FORUNDRET: Ivar Morten Normark
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling