Anker pyro-bot: - Uenige

Tirsdag kom en faktura på 85 000 kroner i posten på Åråsen stadion. Det reagerer erkerivalen Vålerenga sterkt på.

PYRO: Lillestrøm bøtelegges for pyro på tribunen. Foto: Berit Roald / NTB
PYRO: Lillestrøm bøtelegges for pyro på tribunen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg reagerer på timingen, sier markedssjef i Vålerenga, Mehran Amundsen-Ansari.

- I forhold til at fotballen nå er tilbake med tilskuere, er stemningen enorm. At man da skal sitte å bøtelegge en klubb i den størrelsen der, da kjente jeg det, sier en tydelig oppgitt Amundsen-Ansari til Dagbladet.

Hendelsen skjedde 15. august i oppgjøret mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt.

At det tirsdag ble kjent at Lillestrøm bøtelegges 85 000 kroner på grunn av bruk av pyro på tribunen fikk han til å reagere.

På sin Twitter-konto skrev han:

- Hei, @nff_info. Etter nesten to år med pandemi og ingen tilskuere så velger dere å gi LSK bot på 85K. Hva f... er det som skjer hos dere? Er dette veien å gå for å få flere tilskuere på kampene framover? Kom igjen a!!!! JA TIL LOVLIG PYRO.

- Stemningsbildet

Markedssjefen sier at han kunne framstå hard, men at det er flere aspekter enn bare det som skjer på gressmatta som man må ta med i betraktningen.

- Jeg kan ta selvkritikk for at jeg kanskje var for hard, men jeg står for det. Jeg ønsker bare norsk fotball godt, men vi må gjøre dette sammen. Vi må utvikle oss og se at alt ikke bare handler om 2 ganger 45, sier han.

- Hva må til for å få pyro lovlig inn på norske arenaer?

- Her må vi ha hjelp fra NFF. Sammen skal vi løfte norsk fotball. Landslaget gjør det bra med en fantastisk sjef som ønsker å fremme norsk fotball, norsk spillere gjør det bra i utlandet og vi ser norske klubber hevde seg i utlandet. Nå må vi komme oss på jobb.

BRUTALT: William Ribeiro sparker dommeren til hodet i kampen mellom Guarani-VA og Sao Paulo RS i Brasil. Video: Rødt Kort. Vis mer

Twitter-posten til Amundsen-Ansari har fått enorm respons. I skrivende stund ligger posten på over 1100 likes, og 115 retweets. Han forteller at responsen fra Lillestrøm-leiren har vært god.

- Jeg vet jo at dette er første gang i historien vi er på lag med Lillestrøm. Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra klubben.

- Nå må vi legge fra oss rivaliseringen, understreker han.

Han legger til at det var han som privatperson som ytrer meningen, men at Vålerenga som klubb ønsker lovlig pyro på tribunen.

Anker avgjørelsen

I en e-post til Dagbladet skriver daglig leder i Lillestrøm Robert Lauritsen at de kommer til å anke boten.

- Vi er uenige i boten og kommer til å anke den. Vi som klubb ønsker pyro i lovlige former på tribunen, og har sammen med Norsk Toppfotball advart sterkt mot en innstramming i regelverket slik DSB har lagt opp til. Det har også Norges Fotballforbund gjort. Vi mener det blir helt feil at klubbene bøtelegges i tilfeller som dette, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) jobber med å ha oversikt over risiko og sårbarhet i samfunnet. De skal være pådriver i arbeidet med å forebygge ulykker, kriser og andre uønskede hendelser, og skal sørge for god beredskap og effektiv ulykkes- og krisehåndtering. DSB er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet.

Dagbladet har prøvd å kontakte leder i konkurranseavdelingen i NFF Nils Øyvind Fisketjønn, og generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt, for en kommentar. De har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer