Anklager Blatter for korrupsjon

Michel Zen-Ruffinen, generalsekretæren i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), anklager Sepp Blatter for korrupsjon.

Dersom det virkelig er noe i anklagene som kommer fram i en rapport som ble offentlig fredag, risikerer Blatter å bli tiltalt for brudd på straffeloven. Rapporten Zen-Ruffinen la fram for styret i FIFA fredag kveld, blir betegnet som en bombe, og aldri tidligere i FIFAs historie er en så eksplosiv rapport kommet på styrets bord.

Blatter anklages for bedrageri, mislighold, penger under bordet og kameraderi i rapporten, som er utarbeidet av generalsekretæren selv.

Zen-Ruffinen sa også at Blatter nå har en uke på seg til å svare på de alvorlige anklagene. Etter det vil saken bli levert sveitsiske myndigheter. Rapporten, som bærer stempelet «strengt hemmelig», kommer bare en måned før det skal velges ny president i FIFA. 66 år gamle Blatter går for gjenvalg, men han har Kameruns Issa Hayatou som motkandidat.

Da rapporten ble offentliggjort fredag etterlot den styremedlemmene i FIFA i sjokk.

- Etter at rapporten var opplest, kunne man høre en knappenål falle, sa Issa Hayatou etter møtet. Han la ikke skjul på at det var tøffe saker Blatter ble beskyldt for.

Det blir også hevdet at fem av sju visepresidenter i FIFA tok Blatter til side under opplesningen av rapporten og anbefalte ham å trekke seg. Det skriver nyhetsbyrået AFP, som virker svært godt orientert om saken. Blatter selv var svært fortumlet og nektet å etterkomme anbefalingen fra de fem visepresidentene, men han nektet også å kommentere de alvorlige beskyldningene.

- Det som er kommet fram i denne rapporten bygger på misforståelser, sa Blatter, som har vært president i FIFA siden 1998, men som har jobbet i organisasjonen i 27 år.

Han ville ikke gå i detaljer når det gjelder anklagene mot ham. Zen-Ruffinen var ikke redd for å snakke om den eksplosive rapporten han la fram for FIFA-styret.

- Dette er bare begynnelsen. Det vil komme mer, og det vil bli framlagt flere beviser på det som er foregått, sa han.

Zen-Ruffinen sa også at det er på tide at FIFA gjør skikkelig rent i sitt eget bo, og han understreket at han ikke kommer til å gi seg før alle forhold er kommet fram i lyset.

- Det er ikke bra det som skjer i FIFA i dag. Derfor er dette blitt en alvorlig rapport, som beskriver alvorlige forhold, sa Zen-Ruffinen.

FIFA-president Sepp Blatter er nå på vei til Sør- og Nord-Korea. Derfor har det vært sparsomt med kommentarer fra ham etter det eksplosive styremøtet fredag kveld.

(NTB)

HØSTER STORM: Sepp Blatter anklages for bedrageri, mislighold, penger under bordet og kameraderi.