Anklager en «full og veldig aggressiv» Pistorius for nytt angrep

Rett før dommen i rettssaken.

NY BESKYLDNINGER: Oscar Pistorius anklages av vitne for bråk på nattklubb i Sør-Afrika lørdag kveld. Foto: AP Photo/Themba Hadebe
NY BESKYLDNINGER: Oscar Pistorius anklages av vitne for bråk på nattklubb i Sør-Afrika lørdag kveld. Foto: AP Photo/Themba Hadebe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere friidrettsprofilen Oscar Pistorius (27) havnet i bråk på en nattklubb lørdag kveld, melder britiske The Telegraph.

Dette skjer midt i pausa i rettssaken mot Pistorius som er siktet for drap på samboeren Reeva Steenkamp.

Vitner hevder Pistorius var «full og veldig aggressiv».

Dyttet Pistorius' talsperson bekrefter at han var til stede på den aktuelle nattklubben i Sandton i Johannesburg, men at han satt rolig inne på VIP-seksjonen.

Personen som i britisk presse blir kalt Jared Mortimer, mener Pistorius opptrådte aggressivt og at den tidligere OL-utøveren dultet ham i brystet. Mortimer hevder deretter at han dyttet Pistorius slik at han falt over en stol. Deretter forlot Pistorius utestedet, skriver The Telegraph.

Det angivelig bråket skjer samtidig som det er en pause i den mye omtalte rettssak mot Pistorius. Retten i Sør-Afrika har bestemt at saken mot Pistorius avsluttes første uka i august. Da går den fire måneder lange rettssaken mot slutten.

Mortimer forteller til lokale medier i Sør-Afrika at han ble introdusert med Pistorius gjennom en felles venn - Darren Fresco - som vitnet i rettssaken.

- Oscar kjente en av vennene mine. Han sa: «Å, du er den beryktede Jared Mortimer». Han begynte straks å fortelle om hvordan vennen hadde sviktet ham. Han nevnte Darren Fresco, sier Mortimer.

Snart faller dommen Aktoratet og Pistorius' forsvarere vil holde sine avsluttende prosedyrer 7. og 8. august. Deretter vil dommer Thokozile Masipa komme med en dom. Der risikerer Pistorius livsvarig fengsel, med en minimumstid på 25 år.

Han har aldri nektet for å ha skutt kjæresten, men hevder det var et uhell.

DREPT: Reeva Steenkamp ble skutt av kjæresten Oscar Pistorius. Foto: AFP PHOTO / Lucky Nxumalo
DREPT: Reeva Steenkamp ble skutt av kjæresten Oscar Pistorius. Foto: AFP PHOTO / Lucky Nxumalo Vis mer

Rettssaken startet 3. mars, men tok en seks ukers pause i sommer for at den tiltalte skulle gjennom gå en psykiatrisk vurdering.

Fakta om Pistorius-saken:

* 14. februar i fjor ble den sørafrikanske friidrettsstjernen Oscar Pistorius pågrepet etter at hans kjæreste, modellen Reeva Steenkamp (29), ble funnet drept hjemme hos Pistorius i Pretoria

* Pistorius, som nå er 27 år gammel, innrømmet at han skjøt og drepte kjæresten gjennom en lukket toalettdør, men hevder han handlet i selvforsvar fordi han trodde hun var en innbruddstyv.

* Påtalemyndigheten fester ikke lit til Pistorius' forklaring og har siktet ham for overlagt drap. Rettssaken ble innledet 3. mars i år i Pretoria.

* Beinamputerte Pistorius har vunnet seks gull i løping i Paralympics. Han har også konkurrert i VM for funksjonsfriske og i London-OL i 2012.

* Rettssaken gjenopptas mandag etter en seks ukers pause, etter at dommer Thokozile Masipa bestemte at Pistorius skulle gjennomgå en psykiatrisk vurdering.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer