Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey, NHL

Anklager om drikkekultur i NHL: - Han drikker 20 øl, henger litt med damer og gjør hva han vil

Det ble svært dårlig stemning i Vancouver Canucks da den irske sportsprofilen Lee Chin fortalte om drikkekulturen i klubben.

DRIKKEKULTUR: Vancouver Canucks-spillerne Troy Stecher, Markus Granlund og Daniel Sedin feirer scoring mot New York Islanders i går. De siste dagene har NHL-klubben fått mye omtale på grunn av kommentarer om drikkekulturen i klubben fra Lee Chin. Foto: CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward
DRIKKEKULTUR: Vancouver Canucks-spillerne Troy Stecher, Markus Granlund og Daniel Sedin feirer scoring mot New York Islanders i går. De siste dagene har NHL-klubben fått mye omtale på grunn av kommentarer om drikkekulturen i klubben fra Lee Chin. Foto: CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward Vis mer

(Dagbladet): Den irske sportsprofilen Lee Chin er aktuell med TV-programmet "The Toughest Trade". Chin driver med den irske nasjonalsporten hurling. I TV-programmet prøver Chin ut nye idretter.

Chin ble sjokkert da han fikk komme på innsiden i den canadiske NHL-klubben Vancouver Canucks én uke i februar.

- Drikkekulturen de har der... Jeg kunne ikke tro det. De drakk øl dagen før kamp. Og det var ved lunsjtider, sier Chin til Irish Times.

20 øl og damer

- Jeg satt sammen med Erik Gudbranson og en av lagkameratene hans. Erik skulle ikke spille kampen som var dagen etter på grunn av skade, men det skulle lagkameraten. Jeg tok meg et glass vann, og spurte lagkameraten om han skulle spille dagen etter: "Ja, hva er problemet med det?", skal den øldrikkende lagkameraten ha uttalt, ifølge Chin.

Videre forteller Chin at trenere og lagledere satt rundt og fikk med seg at den ikke-navngitte lagkameraten tok seg noen øl dagen før kamp, men at de ikke reagerte.

- Og så har de en greie som heter "change up". Når en spiller er ute av form og sliter med å score, sender de han "ut". Han drikker 20 øl, henger litt med damer og gjør hva han vil. Dagen etter kommer han tilbake. Det er sånn de lever. Kulturen er sånn, de tror at de kan lette på trykket ved å gjøre sånne ting, sier Chin.

Rasende canadiere

Canadierne har fått med seg Chins utsagn, og er mildt sagt ikke fornøyde.

- Vi ble skuffede da vi leste Chins kommentarer. Det han sier om hockeykulturen i Irish Times-artikkelen, er usant, sier Vancouver Canucks-president Trevor Linden, og legger til:

- Han har ikke noe grunnlag for å si det han sier. Kommentarene gjenspeiler ikke våre spillere, deres oppførsel eller kulturen i ishockey på noen som helst måte.

Den tidligere norske NHL-spilleren Anders Myrvold har snakket om alkohol- og narkotikabruken sin tidligere.

I en VG-sak for noen år siden uttalte han at han «følte» det ville gi ham anerkjennelse å bruke kokain i et miljø der andre som var bedre enn ham også gjorde det. Han skal ha prøvd kokain for første gang i 2004 da han spilte på Detroit Red Wings.

En annen tidligere NHL-proff, Devin Setoguchi, fortalte om sine alkoholproblemer tidligere i år. Etter en lengre periode med problemer, skal dette ha vært blant bunnpunktet hans:

- Jeg bestilte en dobbel Jameson (irsk whiskey), og enda en, og enda en. Jeg satt der i en time, og så begynte jeg å gråte. Jeg gråt og gråt og gråt, sa mannen som er under kontrakt med Los Angeles Kings, ifølge Hockeyfeed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media