ANKLAGER: Finske Annimari Korte er ute av EM - men benyttet også anledningen til å fortelle om ubehag fra en mannlig friidrettsutøver som hun ikke vil røpe navnet på. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
ANKLAGER: Finske Annimari Korte er ute av EM - men benyttet også anledningen til å fortelle om ubehag fra en mannlig friidrettsutøver som hun ikke vil røpe navnet på. Foto: REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

Hekkeløper Annimari Korte:

Anklager stjerne for sex-trakassering

- Jeg vet ikke om han er her...

BERLIN (Dagbladet): Den finske hekkeløperen Annimari Korte (30) røk ut i kvalifiseringen på 100 meter hekk i friidretts-EM.

Og midt under mesterskapet kommer hun med oppsiktsvekkende uttalelser.

SKUFFET: Annimari Korte. Foto: AP Photo/Michael Sohn
SKUFFET: Annimari Korte. Foto: AP Photo/Michael Sohn Vis mer

I et intervju med finske Iltalehti forteller hun om seksuell trakassering av kolleger fra friidretten. Hun slår også et slag for MeToo-kampanjen.

Hekkeløperen forteller at spesielt en mannlig friidretts-kollega plager henne. Mannen er fortsatt aktiv.

Men identiteten til personen holder hun hemmelig.

- Jeg er ikke redd for ham, men jeg hilser ikke. Jeg vil ikke avsløre navnet ettersom vi ofte er på samme arrangementer. Jeg vet ikke om han er her i Berlin, sier Korte til avisa.

DRAMATISK: Filip Ingebrigtsen ble revet ned i et fall halvannen runde før mål. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

OL-vinner

Hun forteller hun flere ganger opplever ubehag - fra store idrettsnavn.

- Jeg blir tatt på rumpa, selv av OL-vinnere. Jeg prøver å gjøre jobben min, men de forstyrrer meg, sier finnen.

Korte røk ut i dagens kvalifisering med ett tidels margin. Oppladningen til konkurransen har vært trøblete.

- Jeg har vært sjuk hele uka, sier Korte.

Semi-klar

Det er semifinaler på 100 meter hekk i dag. Isabelle Pedersen (26) er Norges håp. Hun var allerede kvalifisert for semifinalen og har ennå ikke konkurrert på EM-arenaen.

Pedersen lyktes tidligere i sommer med å ta Christina Vukicevics norske rekord. Rekorden på 100 meter hekk ble satt med 12,72. Vukicevic greide 12,74 i nederlandske Hengelo i juni 2009.

- Det var ikke den beste og mest eksplosive starten, men det var veldig greit å ha en olympisk mester ved siden av seg og bare føle det at du ligger så tett. Da må man bare fortsette å gire på og komme enda raskere ut av hekkene. Det synes jeg gikk veldig fint, sa Pedersen ifølge NTB etter rekordløpet.

Semifinalen på 100 meter hekk er torsdag kl. 19.25