Anklager toppsjef for seksuelle tilnærmelser

Fransk fotball rammes av kaos og skandaler.

ANKLAGER FOTBALLPRESIDENT: Sonia Souid har som fotballagent slått seg opp i en maskulin verden. Nå anklager hun Frankrikes fotballpresident for grove seksuelle tilnærmelser. Foto: Franck Fife / AFP
ANKLAGER FOTBALLPRESIDENT: Sonia Souid har som fotballagent slått seg opp i en maskulin verden. Nå anklager hun Frankrikes fotballpresident for grove seksuelle tilnærmelser. Foto: Franck Fife / AFP Vis mer
Publisert

Den mektige presidenten i det franske fotballforbundet, Noël Le Graët (81), blir nå anklaget for grove seksuelle tilnærmelser av den kvinnelige agenten Sonia Souid (37).

Til den franske storavisa L'Équipe og BFMTV forteller hun at han ved flere anledninger skal ha forsøkt seg på henne. Souid forteller at hun avviste alle forsøkene, inkludert ett der han gjorde det klart at «han ville ligge med henne.»

- Det kom som et sjokk, sier hun i intervjuet.

Hun forteller videre at hun følte at hun måtte være høflig. Men hun kjente innerst inne at han ydmyket henne, kommer det fram i intervjuene.

- Presidenten ser meg faktisk som to bryster og en rumpe, sier hun.

Hun kommer også med et stikk i retning fransk fotball.

- Han tror han er urørlig. Det kan virke som han er det, sier hun.

To glass champagne

Souid åpner seg i intervjuet opp om det første møtet med fotballpresidenten.

Hun gikk da til et møte hvor hun trodde hun skulle møte sjefen for fransk kvinnefotball. I stedet dukket altså Le Graët opp alene, med to glass champagne i hendene.

På det tidspunktet var agenten 28 år. La Graët var 72.

Sonia Souid er til tider svært emosjonell under intervjuene med de to franske mediene, og det fortelles at hun tar til tårene da hun deler sin historie.

TOPPER: Fotballpresident Noël Le Graët er en svært mektig mann i fransk idrett og samfunnsliv. Her avbildet sammen med Frankrikes president Emmanuel Macron under semifinalen i VM i Qatar nylig. Foto: NTB
TOPPER: Fotballpresident Noël Le Graët er en svært mektig mann i fransk idrett og samfunnsliv. Her avbildet sammen med Frankrikes president Emmanuel Macron under semifinalen i VM i Qatar nylig. Foto: NTB Vis mer

Flere anklager

Sonia Souid er tidligere modell og volleyballspiller, og er selvlært i fotballagent-sammenheng. Hun anses som «en pioner i den ultra-maskuline verdenen av fotballagenter».

I dag styrer hun karrierene til flere mannlige og kvinnelige franske landslagsspillere, som stjernen Amandine Henry.

Fotballpresidenten La Graët, som har sittet ved makten i frank fotball i tolv år, har vært i søkelyset for liknende anklager.

Magasinet So Foot rullet seinest i høst opp en sak hvor de hevdet at fotballpresidenten skal ha sendt meldinger av seksuell art til kvinnelige ansatte i forbundet og andre samarbeidspartnere.

«Du ser veldig bra ut, jeg vil gjerne ha deg i senga min», skal en av meldingene ha vært.

Le Graët benektet beskyldningene.

Hans forklaring som skulle underbygge dette, var: Han påsto at han ikke visste hvordan han skulle sende meldinger.

Også danske BT har omtalt denne saken.

Andre problemer

Le Graët er presset fra flere kanter den siste uka.

Da det kom fram at Zinédine Zidane, som lenge har vært koblet til trenerjobb for det franske landslaget, var aktuell til å ta over Brasils landslag, uttalte den franske fotballpresidenten følgende, ifølge L'Equipe:

- Om Zidane hadde ringt meg? Jeg ville ikke tatt telefonen en gang.

OVERRASKES: Den amerikanske fotballspilleren Robert Griffin må stikke av fra en direktesending etter en viktig beskjed. Video:ESPN Vis mer

Han sa videre at han ikke bryr seg om Zidane tar over et annet landslag eller klubblag.

Uttalelsene vekket sterke reaksjoner i Frankrike.

- Zidane er Frankrike. Vi er ikke respektløse mot legenden på den måten, skrev den franske fotballjuvelen Kylian Mbappé på Twitter.

Flere hundre tusen har likt eller delt Mbappés melding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer