Anklager TV 2

Viaplay truer med søksmål mot TV 2 for det de mener er brudd på avtalen om å vise bilder fra Premier League. De kaller det for «tyveri», skriver Kampanje.

PÅ OLD TRAFFORD: Viaplay-profilene Daniel Høglund t.v, Roar Stokke, Lars Tjærnås og Jan Åge Fjørtoft. Foto: Terje Pedersen / NTB
PÅ OLD TRAFFORD: Viaplay-profilene Daniel Høglund t.v, Roar Stokke, Lars Tjærnås og Jan Åge Fjørtoft. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden overtok Viaplay Group de eksklusive rettighetene til Premier League fra TV 2, som har hatt rettighetene de siste tolv åra. Nå kan konflikten havne i retten.

- Vi opplevde med VG i fjor at de med den norske loven i hånda stjal klipp fra oss. Vi hadde en runde i retten og det var en klar avgjørelse der. Det er ikke desto mindre skuffende å erfare at TV 2, som bør vite alt om hva som er lov og ikke lov innenfor sportsrettigheter, stjeler med armer og bein, sier sportssjef Peter Nørrelund i Viaplay Group til Kampanje.

Det er TV 2s bruk av klipp fra Premier League i sine sportssendinger som er kjernen i konflikten. Nørrelund mener TV 2s bruk av klippene er «ren og skjær tyveri». Han viser både til omfanget av klipp og at TV 2 skal ha vist klipp fra kamper mens de pågår. Viaplay Group sendte et brev til TV 2 etter første runde med en anmodning om å stoppe, men ifølge Nørrelund har ikke det ført til noen endringer.

- Jeg sendte TV 2 et brev etter første runde og jeg var i dialog med John Robberstad, men vi kan ikke ha en fornuftig dialog med folk som stjeler fra deg, sier Nørrelund.

Nå kan tvisten havne i retten.

I PREMIER LEAGUE: Erling Braut Haaland og Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB
I PREMIER LEAGUE: Erling Braut Haaland og Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Vis mer

- Vi vil sende en stevning og så vil vi forlange en kompensasjon. Sportsrettigheter er dyre, og når TV 2 begynner å vise klipp mens begivenheten er i gang, så ødelegger de vår forretning, sier han.

Kravet kan bli på flere millioner kroner.

- Det stemmer at vi har hatt kontakt med Viaplay, og vi inviterte dem til en diskusjon om nyhetsretten, noe de avviste. I stedet fikk vi et brev fra advokatene deres i går kveld, som vi nå skal svare på, sier pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Dermed må TV 2 belage seg på å en runde i retten mot Viaplay-advokatene på samme måte som VG måtte for noen år siden. TV 2 er trygge på at de ikke har gjort noe ulovlig, skriver Kampanje.

- Vi forstår at Viaplay har et annet syn på nyhetsretten, men påstandene om at TV 2 stjeler er vanskelig å ta alvorlig. Vi føler oss trygg på at våre redaksjonelle vurderinger ligger godt innenfor lovens kriterier for nyhetsretten, sier Dahl.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer