Anklager USA for spionasje og dårlig etikette

Phil Neville stusser over USAs oppførsel før VM-semifinalen.

MANAGER: Phil Neville menerat USA utviste dårlig etikette før kveldens kamp i VM. Manageren blir hyllet av USA-legenden Hope Solo. Damien MEYER / AFP
MANAGER: Phil Neville menerat USA utviste dårlig etikette før kveldens kamp i VM. Manageren blir hyllet av USA-legenden Hope Solo. Damien MEYER / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
England - USA, kl. 21

I kveld møtes England og USA i semifinalen i fotball-VM, og mye står på spill for de to stornasjonene. England har aldri vært i en VM-finale, mens amerikanerne er ute etter å repetere bragden fra 2015.

Temperaturen er i ferd med å bygge seg opp før den avgjørende kampen, og på pressekonferansen i dag anklaget Englands manager, Phil Neville, USA for å mangle etikette.

Et medlem av USAs støtteapparat skal ha blitt observert på Englands hotell, og blir nå beskyldt for forsøk på spionasje.

- Det eneste jeg ønsker å si er at det ikke er noe noen i mitt støtteapparat ville gjort. Det er ikke noe England ville gjort, uttalte Neville, som dysset ned betydningen av hendelsen.

- Det gir ikke dem en urettferdig fordel. Det vil ikke utgjøre en forskjell i kampen. Jeg synes egentlig det var litt morsomt. «Hva er det de gjør?», tenkte jeg. Det er ikke god etikette, er det? Det er ikke noe jeg ville tillatt i vår organisasjon, fortsatte han.

- Ikke arrogante

Ifølge The Guardian skal medlemmer av amerikanernes støtteapparat ha blitt observert på hotellet uten offisielt tøy på. Hendelsen har allerede fått tilnavnet «spygate» og «hotelgate».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer