Anklages for å prioritere Norge foran LSK

- Urettferdig, synes Riise.

(Dagbladet.no): Bjørn Helge Riise sto over siste Lillestrøm-kamp før han var klar til landskamp mot Skottland, og for dette har han høstet kritikk fra en del av kanarifansen.

Dette forundrer 25-åringen, som sier han helst vil spille hver eneste kamp.

- Jeg har hørt at jeg er blitt kritisert av kanarifansen. Men kritikken er urettferdig og ikke riktig. Hvis jeg hadde vært spilleklar, ville jeg naturligvis vært med for fullt mot Fredrikstad, sier Riise via lokalavisa Romesrikes Blad (RB).

Landslagslege Thor Einar Andersen gir spilleren fullt medhold i at han ikke kunne ha spilt Lillestrøms kamp mot Fredrikstad.

- Han kunne ikke spilt kampen mot Fredrikstad. Han fikk god medisinsk oppfølging hele uka. Til kampen mot Skottland var han helt restituert. At han ble tatt av etter 55 minutter, hadde å gjøre med at han fikk en smell i hofta, sier Andersen til rb.no.

Men på grunn av midtbanespillerens mange skader denne sesongen var det hele tida planen at han skulle byttes ut i løpet av kampen mot Skottland.

Landslagssjef Åge Hareide har varslet at Riise blir spart mot Nederland i morgen.

I RØDT: Bjørn Helge Riise spilte en drøy omgang mot Skottland i Glasgow på lørdag. I morgen, mot Nederland, starter han antakelig på benken. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
I RØDT: Bjørn Helge Riise spilte en drøy omgang mot Skottland i Glasgow på lørdag. I morgen, mot Nederland, starter han antakelig på benken. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
Anklages for å prioritere Norge foran LSK
I GULT: Bjørn Helge Riise får kritikk for at han sto over Lillestrøms siste kamp før landslagssamlingen.