Ole Gunnar Solskjær

Anklages for bløff

Situasjonen rundt Manchester United-spiller Donny van de Beek (24) er blitt en verkebyll for Ole Gunnar Solskjær (48).

HODEBRY: Ole Gunnar Solskjærs sparsommelig bruk av storsigneringen skaper hodebry for nordmannen. Foto: PA
HODEBRY: Ole Gunnar Solskjærs sparsommelig bruk av storsigneringen skaper hodebry for nordmannen. Foto: PA Vis mer
Publisert

I fjor sommer signerte Ajax-spiller Donny van de Beek for Manchester United. Storklubben la angivelig omkring 400 million kroner på bordet for å sikre seg den talentfulle nederlenderen.

Over ett år seinere er det mange som spør seg hvorfor Solskjær og United gjorde det. 24-åringen sliter nemlig med å få spilletid.

Så langt denne sesongen har han bare spilt seks minutter i Premier League og 45 minutter i Champions League for klubben.

Det får tidligere Manchester United-spiller Paul Ince til å reagere. I et intervju til Kelly & Wrighty show sa 53-åringen følgende om situasjonen ifølge Manchester Evening News.

- Hvis jeg er en toppspiller fra Ajax, er det første jeg sier:, «Skal jeg spille? Hvor ser du meg passe inn i systemet?», sa Ince og fortsatte resonnementet.

- Som manager har du to valg, du kan enten fortelle sannheten eller ikke si sannheten. Fra det jeg har sett det siste halvannet året, har han ikke fortalt Donny sannheten, han har ikke hatt noe spilletid. Solskjær har 35 millioner pund sittende på benken.

MISFORNØYD: Donny van de Beek. Foto: Reuters
MISFORNØYD: Donny van de Beek. Foto: Reuters Vis mer

- Ikke frosset ut

Ince mener at van de Beek hadde fortjent en mulighet på laget fordi midtbanespillerne foran han i køen ikke har prestert nevneverdig bra.

- Jeg kan ikke si noe hvis jeg er på benken og laget vinner og spiller bra, men du kan ikke fortelle meg at Fred og Scott McTominay spiller godt uke inn og uke ut, og til og med Paul Pogba fordi de gjør ikke det, sa Ince.

Forrige uke kommenterte Solskjær situasjonen rundt van de Beek og han benektet at nederlenderen var frosset ut av laget.

- Det er Manchester United, og når en god spiller ikke spiller for Manchester United, kommer det alltid til å lage overskrifter.

- Jeg har mange av dem hver uke som ikke spiller, så jeg har ingen problemer med Donny. Han vet hva han trenger å jobbe med og hva vi vil at han skal jobbe med. Han er flittig i arbeidet, og han har aldri latt humøret påvirke laget og lagkameratene negativt, sa nordmannen ifølge The Guardian.

SVARER PÅ RYKTENE: Ole Gunnar Solskjær svarte i mars på ryktene om at Donny van de Beek vil bort fra klubben. Video: Rødt Kort. Vis mer

Vil bort

Ince er enig i at van de Beek har opptrådt profesjonelt, men mener at han nå må finne seg en ny klubb.

- Han har vært profesjonell, han har gjort alt etter boka. Ole kommer ut og sier at han er i planene hans. Det er åpenbart at han bare åpenlyst lyver, og van de Beek må flytte på seg i januar for hans egen karriere, mener Ince.

Den planen ser det også ut som spilleren selv og agenten hans har. Agenten har nemlig vært tydelig på at han ønsker å finne en ny klubb for spilleren.

- Vi hadde samtaler med Solskjær og styret. Vi tok initiativ til å finne en klubb og søket vårt endte på Everton, fortalte agenten Guido Albers til Ziggo Sport ifølge Sky Sports.

Det ble imidlertid ingen Everton-overgang på spilleren denne sommeren, men det spørs om midtbanespilleren fortsatt er Manchester United-spiller etter januarvinduet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer