Anklages for kjønns-diskriminering. Slipper straff etter nakenstuntet

- Trodde jeg skulle få strengere straff.

SLIPPER BILLIG: De frammøtte på rugbykampen mellom New Zealand og Argentina forrige lørdag ble vitne til et opptrinn av de sjeldne da 25 år gamle Rose Kupa entret banen iført lite annet enn ei strikkelue og et par svarte sokker. Straffen blir derimot av det mildere slaget. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB SCANPIX
SLIPPER BILLIG: De frammøtte på rugbykampen mellom New Zealand og Argentina forrige lørdag ble vitne til et opptrinn av de sjeldne da 25 år gamle Rose Kupa entret banen iført lite annet enn ei strikkelue og et par svarte sokker. Straffen blir derimot av det mildere slaget. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): De frammøtte på rugbykampen mellom New Zealand og Argentina forrige lørdag ble vitne til et opptrinn av de sjeldne da 25 år gamle Rose Kupa entret banen iført lite annet enn ei strikkelue og et par svarte sokker.

Kupa ble raskt tatt hånd om at sikkerhetspersonalet, og fjernet fra arenaen, men ikke før hun rakk å klapse Israel Dragg på bakpartiet.

Mild straff Selv hadde hun forventet at seansen ville få rettslige følger, men så ble ikke tilfellet. 25-åringen slapp unna med en advarsel.

- Jeg trodde jeg skulle få en strengere straff, sier hun til TV New Zealand.

Politisjefen Tania Kura forklarer at grunnen til den milde straffen er at hele opptrinnet bare varte i 30 sekunder, at kvinnen ikke har noen tidligere dommer og at hun var edru. Hun utdyper:

- Jeg tror den største konsekvensen her er at den unge kvinnen våkner opp dagen etter og reflekterer over det hun har gjort, sier Kura.

Avgjørelsen har satt sinnene i kok hos enkelte, og det har blant annet kommet kritikk om at dette er kjønnsdiskriminerende da en mann som gjorde det samme i juli fikk en bot på 500 dollar.

Ikke fornøyd Kupa slipper riktignok ikke helt unna, og det blir en stund til hun igjen kan entre McLean Park hvor kampen ble spilt. Hun har nemlig fått en utestengelse på to år.

New Zealands kaptein Steve Hansen er ikke fornøyd med at straffen er såpass mild som den tross alt er. Han er heller ikke fornøyd med at de sikkerhetsansvarlige lot episoden skje i utgangspunktet.

- De takler henne veldig bra, men det bør gjøres mer for å hindre dem i å ta seg inn på banen. Det hadde vært det beste, sier Hansen.

SWING AND A MISS: Rose Kupa slapp unna sikkerhetspersonalet i første omgang, men ble etter hvert lagt i bakken og ført bort fra arenaen. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB SCANPIX
SWING AND A MISS: Rose Kupa slapp unna sikkerhetspersonalet i første omgang, men ble etter hvert lagt i bakken og ført bort fra arenaen. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB SCANPIX Vis mer