Anklages for kjønns-diskriminering. Slipper straff etter nakenstuntet

- Trodde jeg skulle få strengere straff.

SLIPPER BILLIG: De frammøtte på rugbykampen mellom New Zealand og Argentina forrige lørdag ble vitne til et opptrinn av de sjeldne da 25 år gamle Rose Kupa entret banen iført lite annet enn ei strikkelue og et par svarte sokker. Straffen blir derimot av det mildere slaget. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB SCANPIX
SLIPPER BILLIG: De frammøtte på rugbykampen mellom New Zealand og Argentina forrige lørdag ble vitne til et opptrinn av de sjeldne da 25 år gamle Rose Kupa entret banen iført lite annet enn ei strikkelue og et par svarte sokker. Straffen blir derimot av det mildere slaget. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De frammøtte på rugbykampen mellom New Zealand og Argentina forrige lørdag ble vitne til et opptrinn av de sjeldne da 25 år gamle Rose Kupa entret banen iført lite annet enn ei strikkelue og et par svarte sokker.

Kupa ble raskt tatt hånd om at sikkerhetspersonalet, og fjernet fra arenaen, men ikke før hun rakk å klapse Israel Dragg på bakpartiet.

Mild straff Selv hadde hun forventet at seansen ville få rettslige følger, men så ble ikke tilfellet. 25-åringen slapp unna med en advarsel.

- Jeg trodde jeg skulle få en strengere straff, sier hun til TV New Zealand.

Politisjefen Tania Kura forklarer at grunnen til den milde straffen er at hele opptrinnet bare varte i 30 sekunder, at kvinnen ikke har noen tidligere dommer og at hun var edru. Hun utdyper:

- Jeg tror den største konsekvensen her er at den unge kvinnen våkner opp dagen etter og reflekterer over det hun har gjort, sier Kura.

Avgjørelsen har satt sinnene i kok hos enkelte, og det har blant annet kommet kritikk om at dette er kjønnsdiskriminerende da en mann som gjorde det samme i juli fikk en bot på 500 dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer