Anklages for pengejuks

Fifa-president Sepp Blatter beskyldes for å trikse med penger for å holde organisasjonen unna konkurs.

Beskyldes for bestikkelser

I går ble Blatter beskyldt for å være innblandet i bestikkelser før han ble valgt til Fifa-president for fire år siden. Farra Ado i det afrikanske fotballforbundet hevdet at stemmer til fordel for Blatter ble kjøpt for 1,26 mill. kroner.

I dag er det økonmiansvarlig i Uefa, nederlandske Mathieu Sprenger, som kommer med nye beskyldninger mot sveitseren. Ifølge Sprenger har Blatter tatt penger fra budsjettet til VM i 2006 for å pynte på Fifas eget regnskap.

Fifa har stor økonomiske problemer etter at markedspartneren ISL viste seg å ha mer enn 10 milliarder kroner i gjeld.

ISLs kollaps skal ifølge Daily Mail ha kostet Fifa nærmere 2,5 milliarder kroner, ikke 250 mill. som tidligere oppgitt.

- Når jeg har spurt ham privat nekter han ikke for at han har brukt 2006-penger, men når noen utfordrer han offentlig nekter han for å ha sagt det. Vi må få vite om Fifa er i en farlig økonomisk situasjon, sier Sprenger til avisa i dag.

Beskyldningen mot Blatter kommer bare måneder før ny Fifa-president skal velges i Sør-Korea 29. mai. I 1998 tapte nåværende Uefa-president Lennart Johansson valget mot Blatter.

- Hvis disse anklagene er sanne, må presidenten selv vurdere sin framtid. Det er hans avgjørelse, sier Johansson.

(Dagbladet.no)

<B>ANKLAGES:</B> Mens beskyldningene har haglet mot Sepp Blatter, har Fifa-presidenten vært i Japan for å jobbe med VM til sommeren.