Anklages for vaksine-juks

Den italienske tennis-stjerna Camila Giorgi skal ha kjøpt falske vaksinasjonsbevis.

SKAL VÆRE UNDER ETTERFORSKNING: Camila Giorgi. Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFP/NTB
SKAL VÆRE UNDER ETTERFORSKNING: Camila Giorgi. Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 31 år gamle italienske tennis-stjerna Camila Giorgi skal ifølge flere tennis-nettsteder være under etterforskning for juks med vaksinasjonsbevis for corona.

Ifølge nettstedet tennis365.com er Giorgis navn en del av en langt større etterforskning av en vaksinemotstander-leges praksis med å utstede falske bevis for vaksinasjon mot corona. Legen skal ha utstedt falske vaksinepapirer til en lang rekke italienske kjendiser, deriblant Camila Giorgi.

Da verden var nedstengt under pandemien var det et krav om vaksine for i det hele tatt å få reise, og de falske papirene skal ha åpnet for at blant annet Giorgi skal ha fått mulighet til å reise til, og konkurrere i, tennis-turneringer som Australian Open og US Open, skriver blant annet Insidethegames.

Ifølge tennis365.com har det italienske tennisforbundet allerede fått dokumentasjonen fra politiet i Vicenza, og enkelte spekulerer nå i om Giorgi kan suspenderes fra videre tennis-spill i påvente av en eventuell tiltale i saken.

Giorgi kom seg til henholdvis andre og tredje runde i US Open og Australian Open i 2022, og har vært ranket som nummer 26 i verden i tennis. Hun er i øyeblikket ranket som nummer 66 på WTA-rankingen.

Tidligere verdensener Novak Djokovic var blant tennis-spillerne som ikke fikk delta verken i sommerens Australian Open eller US Open fordi han ikke var vaksinert mot corona.

Dagbladet har kontaktet Giorgi for en kommentar til anklagene, men har ikke fått svar ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer