<strong>UTE:</strong> Andrine Hegerberg har ikke spilt på landslaget siden EM-fadesen i Nederland i 2017. Her fra kampen mot Belgia i Breda. Foto: Matt West/REX/NTB Scanpix
UTE: Andrine Hegerberg har ikke spilt på landslaget siden EM-fadesen i Nederland i 2017. Her fra kampen mot Belgia i Breda. Foto: Matt West/REX/NTB Scanpix Vis mer

Anklaget for «alvorlig» regelbrudd

Gerd Stolsmo forteller i sin nye bok om hvordan en anklage om et «alvorlig» regelbrudd under EM i 2017, gjorde at datteren Andrine Hegerberg ikke har spilt på landslaget siden.

Publisert
Sist oppdatert

I sammenheng med Ada Stolsmo Hegerbergs avskjed med landslaget etter den svært skuffende EM-innsatsen i Nederland for to år siden, har heller ikke storesøster Andrine vært å se i en eneste landslagstropp.

I sin nye bok «Fotballmamma» tar Gerd Stolsmo for seg situasjonen rundt døtrenes farvel med landslaget for to år siden.

I boka skriver Stolsmo at de hadde sett for seg at også Andrine kunne bli utelatt fra framtidige landslagstropper på grunn av søsterens nei, til tross for at hun selv har vært ute på sosiale medier og bekreftet at hun ikke har sagt nei til landslaget selv.

«Alvorlig» regelbrudd

I etterkant av mesterskapet hadde Andrine Hegerberg blitt anklaget for et «alvorlig» regelbrudd under mesterskapet, hvor hun «ifølge landslagsledelsens opplysninger fra en 100 prosent sikker kilde, hadde blitt observert gjentatte ganger på nattetid med en ansatt fra TV 2», skriver Stolsmo.

To måneder etter EM ble Hegerberg møtt med påstanden om regelbruddet i en telefonsamtale med landslagstrener Martin Sjögren og en av teamlederne fra EM.

I boka skriver Stolsmo at datteren avkreftet saken overfor de to.

- Den kvelden laget var slått ut av EM, møttes hun og en kompis som var på oppdrag for TV 2, seint på kvelden i hotellets lobby og satt der langt utover natta. De satt godt synlig for alle, de hilste da en lagleder passerte. Laget hadde returnert veldig seint om kvelden, og mange av dem hadde avreise grytidlig om morgenen. Kompisen hadde med en minnepinne med en tv-serie og noen bilder på til henne. Alle øvrige kvelder var regelen om ro klokka 23 etterfulgt, gjengir Stolsmo i boka.

SUPERSTJERNE: Ada Hegerberg har ikke spilt én landskamp siden sommeren 2017. I programmet Skavlan på TV2 forteller verdens beste kvinnelige fotballspiller hvorfor hun ikke ønsker å ikle seg den norske landslagsdrakten.Video: TV2 Vis mer

Ingen unnskyldning

Hegerberg skal ha følt seg så forundret over telefonsamtalen at hun tok kontakt med spillerorganisasjonen NISO for å underrette dem om saken.

Seinere skal Hegerberg og Sjögren ha hatt en ny samtale hvor han åpnet for at hun kunne komme tilbake på landslaget, men at NFF måtte stole på den andre parten i anklagen mot henne.

Det skal ha vært siste kontakt mellom Andrine Hegerberg og landslaget.

Stolsmo forteller at de forsøkte å finne ut av hvem som hadde kommet med saken til NFF, men at familien aldri har fått klarhet i anklagelsen og heller ingen beklagelse.

- Slik ble saken hengende i lufta, men Andrines navn forsvant fra alle landslagslister. Saken henger der fortsatt, en for henne anonymt framsatt anklage om regelbrudd og dårlig oppførsel som aldri er blitt bevist, men som Andrine heller aldri har fått noen unnskyldning for, forteller Stolsmo.

Dagbladet har vært i kontakt med Norges Fotballforbunds direktør for kommunikasjon og samfunn, Svein Graff. Han sier at NFF ikke har noen kommentar til denne saken.

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, forteller til Dagbladet at dette er en sak de har behandlet internt og ser seg ferdig med.

- Det framkommer ikke noe nytt rundt dette i boka. For oss er dette en sak som er ferdig behandlet internt, og vi vil derfor ikke kommentere det ytterligere, sier Jansen Hagen.

Andrine Hegerberg har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer