Sotsji-mysteriet

Anklaget for doping. Nå avslører Kriukov hva som skjedde i Sotsji-OL: - Det var som 2. verdenskrig

Var russernes trippelseier på femmila i OL i Sotsji et resultat av systematisk doping? Overfor Dagbladet forteller Nikita Kriukov russernes versjon av omstendighetene bak suksesshistorien.

SATT PÅ PLASS: Martin Johnsrud Sunby ble slått i spurten og endte på 4. plass bak de den russiskse trioen Maxim Vylegzjanin,
Aleksander Legkov og Ilja Tsjernusov. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
SATT PÅ PLASS: Martin Johnsrud Sunby ble slått i spurten og endte på 4. plass bak de den russiskse trioen Maxim Vylegzjanin, Aleksander Legkov og Ilja Tsjernusov. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den oppsiktsvekkende McLaren-rapporten forbauset en hel idrettsverden i kraft av avsløringen av Russlands statlig organiserte dopingsystem, som blant annet omhandlet hvordan de angivelig lurte verden i OL på hjemmebane.

- Det er fryktelig skuffende. Hele greia er trist, sa Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Det er sjokkerende å lese om dopingkulturen i Russland. Dette må vi komme til bunns i og få vekk de som ikke er rene, supplerte Tarjei Bø.

Friidrett og vektløfting var verstingene i McLaren-rapporten, som senere denne uka blir fulgt opp med del to av rapporten. I Norge var det dopinganklagene mot Aleksander Legkov og langrennsløperne som vakte mest oppsikt. På et rom i Sandnes i sommer forsøkte Legkov å forklare Dagbladet at han er ren.

- Etter OL i Vancouver fant jeg meg en europeisk trener og har trent for meg selv, ikke med det russiske landslaget. På grunn av det sitter jeg her og kan fortelle alt og sove godt om natta, fortalte Legkov, som har et maksimat oksygenopptak på hele 96,0, til Dagbladet.

- Hadde du sovet like godt om du hadde vært en del av det russiske regimet i stedet for å satse på egenhånd?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer