Anklaget Neymar for voldtekt - siktet for utpressing

Politiet mener Najila Trindade løy da hun anklaget Neymar for voldtekt.

STJERNESPILLER: Saken mot Neymar er henlagt. Nå er kvinnen som anklaget ham for voldtekt siktet. Foto: FRANCK FIFE / AFP
STJERNESPILLER: Saken mot Neymar er henlagt. Nå er kvinnen som anklaget ham for voldtekt siktet. Foto: FRANCK FIFE / AFPVis mer

I sommer ble Neymar jr. anmeldt for voldtekt av en kvinne på et hotellrom i Paris. Det ble seinere klart at det var Najila Trindade som skal ha blitt voldtatt. Ifølge 26-åringen skal verdensstjerna ha tvunget seg på henne ved bruk av vold, og det tok ikke lang tid før saken skapte overskrifter verden rundt.

Neymar er blant Brasils - om ikke verdens - mest kjente mennesker, og PSG-spilleren tok umiddelbart til motmæle. 27-åringen kalte det «ei felle» og anklaget Trindade for utpressing.

Nå har kvinnen, som er student og jobber som modell, blitt siktet for falsk forklaring og utpressing av politiet i Brasil. Det melder blant andre BBC.

SIKTET: Najila Trindade Foto: SBT via AP / NTB Scanpix
SIKTET: Najila Trindade Foto: SBT via AP / NTB Scanpix Vis mer

Konspirerte med ektemannen

Trindade og hennes ektemann, Estivens Alves, er begge anklaget for å ha løyet til politiet.

Kvinnens advokat, Cosme Araujo, sier han er overrasket over politiets avgjørelse om å ta ut siktelse. Advokaten nekter for at hans klient har konspirert med Alves med mål om å få penger fra den brasilianske fotballstjerna.

Neymar har hele tiden hevdet sin uskyld, og saken ble henlagt i juli. Ifølge riksadvokaten i São Paulo ble det gjort på grunn av mangel på bevis.

Slo tilbake på Instagram

Saken dominerte nyhetsoppslagene i Brasil gjennom flere uker. Anklagene fra Trindade ble først offentlig kjent i juni, da Neymar publiserte en sju minutter lang video på Instagram, hvor han fortalte hva som hadde skjedd til sine 125 millioner følgere. Han offentliggjorde også meldinger mellom han og kvinnen, og bilder som han hevdet var av henne.

Neymar sa han gjorde det for å bevise at ingenting egentlig skjedde mellom de to. Ifølge fotballstjerna skal de to ha møttes på internett. PSG-spilleren skal ha betalt for hennes reise til Frankrike, hvor de ifølge Neymar skal ha hatt sex, men ikke mot noens vilje.

Når hun kom tilbake til Brasil, dro Trindade til politiet og anklaget Neymar for å ha angrepet henne. Hun valgte etter hvert å stå fram med navn og ga et TV-intervju.

Trindade følte at hun ikke ble trodd av politiet og anklaget dem for å være korrupte. Politiet svarte med å anklage Trindade for ærekrenkelse.

Stor interesse

Det har vært en turbulent sommer for Neymar, som mange trodde kom til å bytte beite mens overgangsvinduet fremdeles var åpent.

PSG kjøpte ham for 2,2 milliarder i 2017, noe som fortsatt er en soleklar verdensrekord i overgangssum for en fotballspiller.

Brassen har imidlertid aldri funnet seg helt til rette i Paris, og skal ønske seg bort. Både Barcelona og Real Madrid skal være interessert i å hente ham tilbake til Spania, og førstnevnte klubb kjempe hardt og intenst for å lande en avtale med PSG.

Klubbene ble imidlertid aldri enige, og Neymar må derfor finne seg i å spille en ny sesong i fransk fotball.