- Anmeldelsen var uklar

Politiet innkaller til vitneavhør for å få klarhet i hva som er fakta og hva som er rykter i kampfiksingsaken.

VIL FINNE SAKEN: Gro Smogeli ved Oslo Politidistrikt forteller at politiet nå jobber med å få klarhet i hva som er rykter og hva som er faktum i saken.
Foto: CVornelius Poppe / SCANPIX
VIL FINNE SAKEN: Gro Smogeli ved Oslo Politidistrikt forteller at politiet nå jobber med å få klarhet i hva som er rykter og hva som er faktum i saken. Foto: CVornelius Poppe / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Seksjonenssjef for Finans- og miljøkriminalitet i Oslo politidistrikt, Gro Smogeli, bekrefter for Dagbladet at poltiet allerede har gjennomført vitneavhør i kamfiksing-saken.

- Vi har gjennomført noen vitneavhør, og håper å få gjennomført noen til i dag, sier Smogeli til Dagbladet.

Ikke spillere Hun forteller at de ikke har avhørt noen spillere.

Tidligere i dag møtte fotballpresident Yngve Hallén opp på Grønland politistasjon i Oslo, og like etterpå bekreftet Smogeli at de hadde mottatt en anmeldelse fra Norgs Fotballforbund (NFF).

Politiet vil nå finne ut hva som kan være straffbare forhold og hvem som eventuelt skal etterforskes.

- Vi prøver å klargjøre faktum. Anmeldelsen var uklar, så vi må nå få et grunnlag for å vurdere om det er begått straffbare forhold, sier Smogeli.

Hun sier at de mange ryktene og synsingen rundt saken gjør at avhør er et viktig verktøy for politiet i denne fasen.

Flere politidistrikt Hvis flere politidistrikt skal bli involvert i etterforskningen, må statsadvokaten ta en beslutning på bakgrunn av en anbefaling fra Oslo politidistrikt.

- Vi håper å ha nok grunnlag for en anbefaling i løpet av morgendagen, sier Smogeli.

Hun utelukker ikke at politiet ikke finner noen straffbare forhold.

Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, sier at Fotballforbundet er svært fornøyd med at politiet har startet med avhør så fort.

- Det er svært viktig for oss og for klubbene å finne svar på hva det er som har skjedd, eller ikke skjedd, så snart som mulig, sier Graff til Dagbladet.