Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anmelder netthets

I løpet av sekunder ble Jimmy Durmaz Sveriges mest hatede person etter 1-2-tapet for Tyskland i fotball-VM. Hatet blir politianmeldt.

STYGT: Jimmy Durmaz fikk gjennomgå etter Sveriges 2-1-tap for Tyskland. Her sammen med Sebastian Larsson. Foto: NTB scanpix
STYGT: Jimmy Durmaz fikk gjennomgå etter Sveriges 2-1-tap for Tyskland. Her sammen med Sebastian Larsson. Foto: NTB scanpix Vis mer

Innbytteren Durmaz laget frisparket som Toni Kroos satte i mål da det gjensto 20 sekunder av totalt fem minutter overtid i lørdagens VM-thriller.

Dermed eksploderte det på sosiale medier. Hans Instagram-konto ble overfylt av hat, dødstrusler og rasistiske kommentarer.

Lagkameratene var raskt ute med støtte til Durmaz, og smått om sen kom også vanlige folk på banen.

- Drit i alle haterne. De er små mennesker. Vi er mange som så at dere kjemper for livet mot Tyskland, skriver en.

- Fokuser på kjærligheten du får, skrev en annen.

- Det som gjør meg glad er at alle hatkommentarene er erstattet med positive og kjærlighetsfulle kommentarer, la en tredje til.

Durmaz, som er født i Örebro, sa etter kampen at han ikke brydde seg om kommentarene.

- De får bare hate meg. Jeg får alltid hat på Instagram. Det er ingen fare, sa Durmaz. Toulouse-proffen Durmaz sto rakrygget i kampens hete.

- Jeg står her stolt over å få representere landet mitt, sa Durmaz.

Søndag kom meldingen om at at hatet og rasismen blir politianmeldt av Sveriges Fotballforbund.

- Han (Jimmy Durmaz) synes at det er bra at vi viser hvor vi står i det her, sier generalsekretær i Sveriges Fotballforbund, Håkan Sjöstrand, til Sveriges Radio.

(NTB)