Anmelder nettsteder

Turneringsgeneral Frode Kyvåg raser mot nettsteder som misbruker Norway Cup-navnet. Både nettstedet til en våpenbutikk i Oslo og et annet som kobler fotballturneringen til øl, fotball og analsex, vil bli anmeldt.

På sistnevnte vises øl, roterende fotballer og analsex med følgende tekst: «Norwaycup is just.fun sex & alcoholic!!». 11886 lesere har klikket seg inn på den siden, som også opplyser at domenet er til salgs.

Frode Kyvåg ligger fra før i strid med Top Secret, butikken som selger kniver og militæreffekter i Oslo sentrum, og som benytter norwaycup.com som en av flere linker inn til sitt postordre- nettsalg. Nå varsler han at innehaverne av begge nettstedene vil bli anmeldt mandag.

- Kynisk misbruk

- Norway Cup er mønsterbeskyttet. Dette er svinaktig og kynisk misbruk av navnet vårt. Vi vil sette oss ned mandag og gjøre hva vi kan for å sette en bråstopp for dette, sier Kyvåg til Dagbladet.

- Det er helt tydelig at lovverket ligger etter utviklingen på Internett, siden et mønsterbeskyttet navn kan benyttes fritt. Men nå vil vi gå så langt vi kan for å teste lovverket - og vi er kampvillige, advarer Kyvåg. Han er bekymret over skadevirkningene.

- Når ungene kommer over disse nettstedene, da har vi et kjempeproblem og et paradoks. Vi har jo et verdigrunnlag mot rus, mot rasisme og mot vold. Og vi har et kjempeansvar overfor cirka 50000 foreldre som sender ungene sine til Ekeberg-sletta, sier den fortvilte Norway Cup-generalen.

Vaclav Pletanek er web-konsulent i Norway Cup. For et par måneder siden klarte han å spore opp innehaveren av domenenavnet norwaycup.net. Han kom til et reiselivsfirma på Samsø i Danmark. Men henvendelser per e-post og muntlige forklaringer om skadevirkningene og varsel om politianmeldelse har altså ikke hjulpet.

- Vi er blitt rådet til å gå rettens vei i Danmark for å sette en stopper for dette perverse nettstedet. Men vi har rett og slett ikke kunnet prioritere det midt i innspurten til årets arrangement, sier han.

Til Gudbrandsdalen

Da Dagbladet sjekket domenet i går kveld, sto en 43-åring med adresse 2636 Øyer i Gudbrandsdalen som innehaver. Vedkommende var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

Innehaveren av Top Secret i Oslo har liten forståelse for en anmeldelse.

- For to år siden svarte vi på en henvendelse fra Norway Cup om at de kunne få kjøpe tilbake domenenavnet for 450 kroner pluss kostnadene ved å linke tilbake. Men vi fikk brev tilbake om at de ikke var interessert i å betale fordi de er en ideell organisasjon. Siden har det ikke skjedd noe, sier Terje Sten Olsen i Top Secret.

Han opplyser at nettsiden ikke har hatt ett eneste treff fra nettsurfere i juli måned. Han mener det viser at Top Secret ikke kan ha påført fotballarrangementet særlig skade.

SELGER VÅPEN: Nettsiden til våpenbutikken Top Secret i Oslo.
GÅR RETTENS VEI: - Vi er kampvillige og vil teste lovverket i Danmark og Norge for å stoppe misbruk av Norway Cup-navnet på Internett, sier Frode Kyvåg.