Anmelder politivold etter den svenske cupfinalen

Tilhenger ble slått da han hjalp blødende gutt.

 ANMELDER:  En Djurgården-tilhenger anmelder politiet for voldsbruk etter cupfinalen mot IFK Göteborg. Foto: ERIK MÅRTENSSON / NTB scanpix
ANMELDER: En Djurgården-tilhenger anmelder politiet for voldsbruk etter cupfinalen mot IFK Göteborg. Foto: ERIK MÅRTENSSON / NTB scanpixVis mer

En Djurgården-tilhenger bestemt seg for å anmelde politiet på grunn av deres oppførsel under cupfinalen i Solna søndag.

Tilhengeren ble slått to ganger over låret og en gang over skulderen av politiet som han mente brukte unødvendig vold for å spre folkemassene etter at kampen var slutt.

Cupfinalen som IFK Göteborg vant etter straffer endte med at politiet rykket inn med store styrker da IFKs tilhengere begynte å storme banen. Bråket fortsatte også utenfor Friends Arena.

- Da vi kom ut fra arenaen så vi at det sto samlet en masse folk. Vi valgte å stille oss et stykke unna for ikke å havne midt i folkemassen som ropte mot politiet. Det pleier være best, sa mannen.

Det var det ikke, for politiet kastet tåregass slik at folk begynte å løpe fra området.

- En gutt lå på bakken og blødde fra et øye og jeg valgte å hjelpe ham. Da fikk jeg beskjed om å trekke meg unna av politiet. Jeg sa jeg var nødt til å hjelpe gutten og da ble jeg slått over skulderen, sa Djurgården-tilhengeren.

Saken havner nå hos Riksenheten for politisaker og kommer til å etterforskes på vanlig måte.

(NTB)