Opplysninger til Dagbladet:

Anmeldt for verbale og fysiske episoder

Gjert Ingebrigtsen skal i avhør av barna ha blitt beskrevet som «kontrollerende». - Gjert kjenner ikke dette igjen, sier advokat John Christian Elden om anklagene.

FLERE EPISODER: Gjert Ingebrigtsen er anmeldt for verbale og fysiske episode, ifølge opplysninger til Dagbladet. Video: Dagbladet/ NRK/ TV 2/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fire måneder siden satte politiet i gang etterforskning av Gjert Ingebrigtsen (58), etter at sønnene Henrik, Filip og Jakob offentlig anklaget ham for vold og trusler i oppveksten.

Kort tid etter at nyheten ble kjent bekreftet Mette Yvonne Larsen, som er bistandsadvokat for de tre løpebrødrene og et av de andre barna, at et familiemedlem har anmeldt Gjert for mishandling i nære relasjoner.

Fysisk og verbalt

Det har hittil ikke vært kjent hvem som har levert anmeldelsen - eller nøyaktig hva den går ut på. Heller ikke Gjert selv har fått vite hva han er anmeldt for, ettersom dokumentene fram til nå har vært klausulert.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal anmeldelsen i saken inneholde en rekke episoder over mange år, og skal omfatte både fysiske og verbale episoder med nedlatende kommentarer til barna.

Det er ukjent om det foreligger flere anmeldelser.

Allerede i slutten av oktober hadde politiet foretatt flere avhør i saken, inkludert av flere familiemedlemmer. Dagbladet får også opplyst at Ingebrigtsen i avhørene er beskrevet som «utrivelig» og «kontrollerende». For minst to av barna skal det dreie seg om fysiske hendelser.

Alle barna har status som fornærmet. Friidrettstreneren har status som mistenkt i saken, men har hele tida avvist sønnenes påstander.

ETTERFORSKES: Friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen har de siste månedene blitt etterforsket av politiet etter at sønnene Henrik, Filip og Jakob offentlig anklaget ham for vold og trusler i oppveksten. Foto: Lise Åserud / NTB
ETTERFORSKES: Friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen har de siste månedene blitt etterforsket av politiet etter at sønnene Henrik, Filip og Jakob offentlig anklaget ham for vold og trusler i oppveksten. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Tause advokater

Politiets etterforskning av Gjert Ingebrigtsen nærmer seg slutten, men Dagbladet får opplyst at det foreløpig ikke er satt en konkret forventet sluttdato.

Hvilke etterforskningsskritt som fremdeles gjenstår, fire måneder etter at arbeidet med saken startet, ønsker imidlertid ikke politiet å opplyse om.

Dagbladet har vært i kontakt med advokatene til både Gjert Ingebrigtsen og hans barn. John Christian Elden, som representerer 58-åringen, skriver i en SMS at han ikke har noen kommentar til opplysningene Dagbladet har fått.

- Gjert kjenner ikke dette igjen. Vi har full tiltro til at denne saken snart legges bort, og avventer å mene noe tidligere, skriver Elden.

Heller ikke bistandsadvokatene Mette Yvonne Larsen eller Stian Kristensen ønsker å kommentere opplysningene om anmeldelsene. Bistandsadvokat Kyrre Hesselmann sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere verken anmeldelsene eller saken generelt.

TAR AV: Gamle klipp fra TV-serien «Team Ingebrigtsen» har fått nytt liv på sosiale medier. Video: Team Ingebrigtsen. Foto: NTB Vis mer

Støtte av sønnen

Det var 19. oktober i fjor at løpebrødrene tok bladet fra munnen - nesten to år etter at spekulasjonene om en familiekonflikt først oppsto.

- Vi har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse. Fremdeles kjenner vi på ubehag og frykt, som sitter i oss fra barndommen, skrev Henrik, Filip og Jakob i en kronikk i VG.

Gjert på sin side omtalte påstandene som «grunnløse» og hevdet at han aldri har utøvd vold mot sine barn.

- Han føler seg hengt ut i en familiekonflikt uten å kunne eller ville ta offentlig til motmæle mot sine barns utspill, har Elden tidligere sagt til Dagbladet om situasjonen Gjert står i.

Friidrettstreneren har i ettertid også fått støtte av en av de andre sønnene sine, Martin Ingebrigtsen (28).

- Når min erfaring av familiehjemmet spriker i så store spenn fra mine brødres opplevelse, mener jeg det er riktig og rettferdig at saken blir belyst fra flere sider. Tross alt har vi vokst opp under samme tak, skrev 28-åringen, som er en del av en søskenflokk på sju, i en kronikk i TV 2.