Neymar:

Anmeldt for voldtekt: - Ei felle

Neymar avviser voldtektsanklagene.

ANMELDT: Fotballstjerna Neymar er anmeldt for voldtekt. Den angivelige voldtekten skal ha funnet sted i Paris i mai, ifølge offeret. Foto: NTB Scanpix
ANMELDT: Fotballstjerna Neymar er anmeldt for voldtekt. Den angivelige voldtekten skal ha funnet sted i Paris i mai, ifølge offeret. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fredag ble fotballstjerna Neymar anmeldt for voldtekt, melder brasilianske Globoesporte, som har fått tilgang til politidokumentene.

Ifølge avisa skal den angivelige voldtekten ha funnet sted i mai, og en uidentifisert kvinne skal ha fortalt at Neymar tvang seg på henne ved bruk av vold.

Ifølge ESPN Sports skal kvinnen ha fortalt politiet at hun og Neymar møttes i Frankrike, hvor Neymar til daglig spiller for hovedstadsklubben Paris Saint-Germain.

Neymar og kvinnen skal ha utvekslet meldinger på sosiale medier, hvorpå kvinnen skal ha fått billetter til en kamp i Paris, har kvinnen forklart. Neymar skal også ha leid et hotellrom til henne, hvor voldtekten skal ha funnet sted.

- Ei felle

Søndag morgen slo stjernespilleren tilbake mot anklagene, gjennom en sju minutter lang video på Instagram, skriver Aftonbladet.

Neymar omtaler det som «ei felle» og «et forsøk på utpressing».

- Det var et møte mellom en kvinne og en mann mellom fire vegger. Jeg håper etterforskerne leser meldingene mellom oss, og ser hva som skjedde, sier Neymar.

Fotballstjernens representanter forklarer at det skal være snakk om et utpressingsforsøk fra en advokat som representerer kvinnen. De sier bevis for dette vil bli overlevert politiet om kort tid.

Anmeldelse levert i Brasil

Anmeldelsen ble imidlertid levert i São Paulo i Brasil, hvor Neymar for tiden er på samling med landslaget.

I anmeldelsen skal kvinnen ha forklart at hun forlot Paris to dager etter den angivelige voldtekten, og at hun var for «skjelven» til å levere anmeldelsen i den franske hovedstaden, ifølge nyhetsbyrået AP.

Faren avviser anklagene

Da Globoesporte henvendte seg til Neymars management, opplyste de at de ikke var klar over anmeldelsen.

Lørdag kveld gikk imidlertid Neymars far, Neymar Sr., ut på brasiliansk tv og omtalte det hele som en felle.

- Dette er et vanskelig øyeblikk. Dersom vi ikke får fram sannheten raskt, vil snøballen begynne å rulle. Om vi blir nødt til å vise Neymars WhatsApp-meldinger og -samtaler med denne kvinnen, vil vi gjøre det, sa faren til brasilianske TV Band.

Som en del av etterforskningen, vil kvinnen gjennomgå medisinske undersøkelser.