Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ann Kristin Flatland tok sin andre verdenscupseier

Tora Berger på tredjeplass.

 ANDRE SEIER:   Ann Kristin Aafedt Flatland gikk et veldig bra langrenn - og med to fulle hus - var det ingen som greide å matche henne på sprinten i Østersund. Tora Berger tok tredjeplassen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ANDRE SEIER: Ann Kristin Aafedt Flatland gikk et veldig bra langrenn - og med to fulle hus - var det ingen som greide å matche henne på sprinten i Østersund. Tora Berger tok tredjeplassen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ann Kristin Aafedt Flatland gikk et veldig bra langrenn - og med to fulle hus - var det ingen som greide å matche henne på sprinten i Østersund. Tora Berger tok tredjeplassen.

- Det er jo fridag i morgen, så jeg jo ta meg skikkelig ut i kveld, ler Aafedt Flatland på spørsmål fra NRK om hvordan hun skal feire verdenscupseieren.

Seieren i Østersund er 31-åringens andre, den første kom på sprinten i Oberstdorf i januar 2011.

Comeback i fjor Flatland sto over andre del av 2012-sesongen, etter å ha blitt mor til Anne. Hun forteller at det har gått opp og ned etter comebacket i januar i år.

- Det har gått litt opp og ned, men jeg kjente i går at jeg trengte den gjennomføringa i normalen. Jeg liker sprint litt bedre enn normal, så jeg synes det kjentes veldig bra ut, sier hun til NRK.

Generelt hevet de norske jentene seg fra normalløpet i går.

Tora Berger fikk en bom på første, men skjøt fullt på andre. Med et bra langrenn, klatret Berger opp til en tredjeplass i mål.

På sisterunden hadde Tora Berger og Ann Kristin Flatland eksakt samme langrennstid.

Synnøve Solemdal gikk inn til en åttendeplass, Elise Ringen ble nummer 18 og Hilde Fenne endte på 50. plass.

Tiril Eckhoff ble beste norske under torsdagens 15 kilometer, men greide ikke å følge opp femteplassen - og endte på en 36. plass.