Ann Kristin så mørkt på karrieren

Rørt etter 5. plassen i VM.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Vanligvis får Ann Kristin Flatland (24) gå fullstendig i fred fra journalister. Noen ganger er de allerede dratt fra arenaen når hun kommer i mål.

I dag var hun endelig den alle ville snakke med etter 5. plassen på sprinten. Men denne gangen var det journalistene som måtte vente.

- Jeg vil snakke med mamma og pappa først, lød den klare beskjeden fra 24-åringen.

Og da ble det selvsagt slik.

- Uten dem hadde jeg ikke vært der jeg er nå, forklarte Flatland da klemmingen omsider var unnagjort. For motivasjonen til 24-åringen har vært dårlig etter alle 40.- og 50.plassene siden hun ble seniorløper.

Vurderte å slutte

Før dagens etterlengtede opptur var en 17.plass i verdenscupen alt Ann Kristin hadde å slå i bordet med.

- Det er så kjedelig å ikke få det til. Jeg har sett mørkt på det av og til.

TOK UT ALT: Ann Kristin Flatland stupte over målstreken på VM-sprinten. Foto: EPA/Scanpix
TOK UT ALT: Ann Kristin Flatland stupte over målstreken på VM-sprinten. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Så mye at du har vært i tenkeboksen om du gidder dette?

- Det har kommet noen sånne tanker når det har gått dårlig. Det er ikke noe kjekt å bli nummer 40 og 50 hver gang, sier hun til Dagbladet.no.

5. plassen i dag kom etter et - for Ann Kristin Flatland - perfekt løp. Hun skjøt som eneste norske feilfritt på standplass, og farten i sporet var heller ikke å kimse av.

Gikk i kjelleren

Men det kostet enormt med krefter. Ved målgang var hun så sliten at hun i beste Bjørn Dæhlie-stil gikk i bakken av ren utmattelse, og med nød og neppe unngikk en skikkelig smell i hodet.

- Jeg hadde ikke kontroll, nei, ler Ann Kristin.

- På slutten fikk jeg mye melkesyre, jeg prøvde bare å sette en fot foran den andre. På sisterunda lå jeg hele tida to sekunder foran Michela Ponza. Men det gikk ikke kjempefort, og jeg trodde jeg skulle tape som jeg pleier. Men det er utrolig kjekt å endelig få det til, nå som det er VM og alt, sier Flatland.

Men at hun kan gå seg opp fra 5. plassen på jaktstarten i morgen, blir nok å forvente for mye. Pappa Halvor mener det hun presterte i dag er det maksimale av det hun kan få til for øyeblikket.

- Dette er nok maks av det hun kan få til, ja, sier han til Dagbladet.no.

- Jeg må nok gå en del fortere for å kunne hevde meg helt i toppen, samtykker Ann Kristin.

SÅ KOM SMILET: Men etter å ha fått igjen pusten, kunne hun glede seg over en overraskende femteplass.