Annan er klar for Schalke

Forlater Rosenborg for rundt 20 millioner.

TIL TYSKLAND: Anthony Annan var med da Rosenborg fikk juling i Leverkusen i oktober. Snart får han prøve seg igjen i Bundesliga.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
TIL TYSKLAND: Anthony Annan var med da Rosenborg fikk juling i Leverkusen i oktober. Snart får han prøve seg igjen i Bundesliga. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Rosenborg selger Anthony Annan til tyske Schalke 04.

Etter det Dagbladet erfarer betaler Schalke i overkant av to millioner euro for midbanespilleren, men beløpet kan øke i takt med antall kamper Annan spiller i Tyskland.

Ghaneseren var aktuell for spanske Sevilla, men klubbene klarte ikke å bli enige om overgangssum. Nå går midtbanespilleren til tysk fotball for omtrent samme beløp som spanjolene var villig til å strekke seg til.

Måtte selge
Annan hadde ett år igjen av kontrakten med RBK, og trønderne var i så måte presset til å selge dersom de ønsket å få betydelige summer igjen for landslagsspilleren.

- Vi mister en veldig god spiller, men skulle vi få igjen penger for Anthony måtte vi selge i dette vinduet. Han har betydd utrolig mye for Rosenborg og vært en bauta på midtbanen i to og et halvt år. Det er ingen tvil om at han har vært svært delaktig i at vi har vunnet seriemesterskapet to år på rad. Men som sagt: Det er viktig for klubben at vi får igjen penger for spillerne, og derfor velger vi å selge nå, sier sportsdirektør Erik Hoftun til rbk.no.

Nå starter Rosenborg jakten på Annans erstatter.

- Vi er helt klare på at vi må ha inn en ny midtbanespiller. Så må vi diskutere hvilken type det skal være. Det kan være vi ønsker å fylle Anthonys rolle internt og hente en annen type midtbanespiller, men dette får vi se nærmere på, sier han.

- Nå skal vi bruke tiden godt fremover, og er ikke stressa. Overgangsvinduet inn er åpnet ut mars, så vi har god tid. Men det er klart vi har noen navn på blokka allerede, sier Hoftun.

Forståelsesfull Jönsson
Jan Jönsson mister en veldig viktig spiller, men har forståelse for at Annan ville til en større klubb.

- Jeg er glad på Anthonys vegne. Han har vært veldig nære et klubbskifte en stund nå, så jeg skjønner hans hunger etter å komme seg videre. Vi får et lite problem når han forsvinner, men det skal klare av, sier Jönsson

Schalke ligger på tiendeplass i Bundesligaen.