VIL VEKK FRA NORGE: Anthony Annan har ambisjoner om spill i større ligaer enn Tippeligaen. Her er Rosenborg-spilleren i aksjon mot Wesley Sneijder og Nederland. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix
VIL VEKK FRA NORGE: Anthony Annan har ambisjoner om spill i større ligaer enn Tippeligaen. Her er Rosenborg-spilleren i aksjon mot Wesley Sneijder og Nederland. Foto: Peter Dejong, AP/ScanpixVis mer

Annan håper han blir solgt etter VM

RBK-spilleren klar for Ghana mot Serbia i morgen.

|||
RBKs Anthony Annan håper at VM-spill for Ghana mot Serbia i Pretoria i morgen er starten på noe større enn spill i norsk eliteserie.

- Jeg har en drøm om å spille i Spania, Tyskland, Portugal eller England. Mitt mål i VM er å få oppmerksomhet fra de store klubbene i de store ligaene, og å bli solgt i sommer, sier en åpenhjertig Anthony Annan til Adresseavisen.

Den defensive midtbanespilleren har tatt Rosenborg med storm. Han er blitt omtalt av tidligere RBK-trener Erik Hamrén som Nordens beste i sin rolle, og er kanskje den største årsaken til at Rosenborg knapt har tapt en fotballkamp det siste halvannet året.

Ryddejobben han har gjort foran stopperparet har skaffet Annan heltestatus hos fansen i Trondheim. Likesom han har fått hjemme i Ghana.

- Der hyller de meg på grunn av spillet mitt. De synes jeg gjør en god jobb for Essien. Jeg gjør drittjobben, slik at han kan være med fremover. Før måtte han gjøre den selv, smiler han.

Nå er Chelsea-strategen Essien skadet, og blir ikke å finne på banen i VM, men Annan skal uansett gjøre grovarbeidet. For Ghana, og for seg selv.

(NTB)