- Annan har det mest i kjeften

Thioune vant kampen i kampen.

HAR DET I BEINA: Moldes Makhtar Thioune i kamp mot Rosenborgs Roar Strand under kvartfinalen i cupen mellom Molde og Rosenborg i går.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
HAR DET I BEINA: Moldes Makhtar Thioune i kamp mot Rosenborgs Roar Strand under kvartfinalen i cupen mellom Molde og Rosenborg i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/ScanpixVis mer

MOLDE (Dagbladet.no): Det som var hausset opp til å bli en av kampene i kampen under gårsdagens kvartfinalebatalje mellom Molde og Rosenborg, stod mellom Anthony Annan og El-Hadji Makhtar Thioune.

Før kampen gikk nevnte Annan ut og sa at han var Tippeligaens beste midtbanespiller og at Thioune var redd for han.

Dette kunne ikke kampens andre part og store ener Makhtar Thioune stille seg bak, etter kampen.

- Annan og jeg er to vidt forskjellige spillere. Han har det mest i kjeften, mens jeg prøver å spille fotball. Han brukte hele kampen på å si stygge ting til meg. Han var oppi trynet mitt hele tiden. Jeg fortsatte bare å si at jeg skulle vise han hvordan det gjøres.

- Bra for Makhtar
Og en meget fornøyd Makhtar Thioune stopper ikke der. Etter en kamp hvor han nok en gang herjet med sine lobber, lissepasninger, tunneler og andre herligheter var dommen fra hovedpersonen selv klar.

- Jeg kan godt si at jeg klarte å vise han hvordan det skal gjøres. Det er bra for Makhtar og for Molde, sier senegaleseren på karakteristisk vis.

Det gikk dog ikke på skinner fra første sekund i gårsdagens kamp for Thioune. Et par uvanlig ballmiss og feilvurderinger tydet på et snev av nervøsitet hos BB-grossisten. Dette ville Thioune selv ikke være med på.

- Det er klart at det var en spesiell stemning rundt kampen og på tribunen, men jeg var ikke nervøs. Det er en del av taktikken min å miste ballen noen ganger til å begynne med i kampen for å finne ut hvordan motstanderen har tenkt til å spille mot meg. Det fungerer ganske bra også, synes du ikke? Spør Moldes nummer 8 retorisk.

Klar for landslagstur
I morgen går turen til landslagsopphold med Senegal for Thioune og lagkamerat og United-klare Mame Biram Diouf. Det er noe gårsdagens «lirare» ser veldig fram til.

-Jeg gleder meg veldig til å få spille med landslaget igjen og det er spesielt bra for landslaget, Mame og meg selv at vi er to fra Molde som skal spille der. Da skal vi ta med oss det vi viste her i dag.

Hvis det blir tilfellet: Gled dere Senegal.

UTVIST OG UTSLÅTT: Rosenborgs Anthony Annan blir utvist av dommer Terje Hauge. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
UTVIST OG UTSLÅTT: Rosenborgs Anthony Annan blir utvist av dommer Terje Hauge. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix Vis mer