Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Annan skværet opp med Aarøy - slipper straff

- Jeg fikk drakta hans i munnen, sier RBK-spilleren.

BITING OG RASISME: Tor Hogne Aarøy beskylder Anthony Annan for biting. Rosenborg-spilleren svarer med rasismebeskyldninger. Foto: Svein Ove Ekornesvaag/SCANPIX
BITING OG RASISME: Tor Hogne Aarøy beskylder Anthony Annan for biting. Rosenborg-spilleren svarer med rasismebeskyldninger. Foto: Svein Ove Ekornesvaag/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Gårsdagens poengdeling mellom topplagene Aalesund og Rosenborg havnet helt i skyggen av påstander om biting, røsking i underlivet og det Kjetil Rekdal omtaler som «jævelskap».

Både Rekdal og AaFK-spillerne raste mot RBKs Anthony Annan etter kampslutt og Thor Hogne Aarøy hevdet han ble bitt flere ganger av midtbanespilleren.

I formiddag har Annan vært i møte med Rosenborg-ledelsen og Dagbladet møtte dem etter treningsøkta på Lerkendal.

- Jeg har snakket med Aarøy og sagt unnskyld. Han har også unnskyldt seg. Vi skjønner begge at det ikke var fair play, sier Annan.

- Bør telle til tiRosenborg-spilleren fastholder at han ikke beit Aarøy.

- Jeg fikk skjorta hans i munnen, men jeg beit ikke. Han kom veldig nær meg, og da fikk jeg den i munnen, forteller Annan.

Sportssjef Erik Hoftun forteller at klubben ikke kommer til å straffe Annan for bråket som oppsto i Ålesund.

- Spillerne har skværet opp og dette er er sånt som skjer i kampens hete. Annan får ikke noen straff for dette, men det er noen spillere som har kortere lunte enn andre. Annan er nok blant dem. Han har godt av å telle til ti noen ganger, før han reagerer, sier Hoftun.

Ulik oppfatningAnnan ønsker ikke si så mye om det som i går kveld skjedde på banen og heller ikke trener Erik Hamrén er spesielt lysten på å kommentere saken. Han mener saken nå er ute av verden.

- Jeg er glad for at spillerne nå har ordnet opp, og da vil jeg ikke legge meg mer borti det. Dette er nok ikke noe de to spillerne har funnet på, men heller det at spillerne oppfatter ting ulikt, sier Hamrén.

- Hvordan kan slike ting bli framprovosert?

- Du må ha to spillere for å dekke oppspillere som Aarøy og Peter Kovacs, og Annans oppgave er å alltid være foran. Annan blir provosert mye i alle kampene, så jeg skjønner at han må ta igjen av og til. Samtidig er jeg veldig imot alt som bryter med fotballens idé.

Tilbakeviser rasismeAnnan nektet å snakke med pressen på Color Line Stadion i går kveld, men Dagbladet fikk tak i ham på telefon mens laget kjørte buss hjem til Trondheim. Da nektet han for bitingen.

- Jeg beit ikke Aarøy. Tvert imot var det han som ropte idiot og afrikaner til meg. Da kom jeg nærmere, men jeg beit aldri, sa Annan.

- Opplevde du uttalelsene fra Aarøy som rasistiske?

- Ja, det gjorde jeg. Det var ikke noe hyggelig.

Aarøy understreket overfor Dagbladet at kommentarene ikke var rasistisk ment, og gjentok dette overfor Sunnmørsposten i dag.

-  Det er en veldig alvorlig beskyldning. Jeg tar sterk avstand fra rasisme. Men jeg beklager dersom det jeg sa ble oppfattet som rasistisk. Jeg tror rasismebeskyldningene fra Annan er et forsøk på å ta fokus fra hans egen oppførsel, sier han, og sidestiller det å kalle noen for «afrikaner» med å kalle noen fra Sverige «en jævla svenske».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!