SLIPPER STRAFF: Anthony Annan slipper ytterligere straff etter rumpeklypingen mot Vålerengas André Muri. Annan mottok gult kort av dommer Terje Hauge, og må uansett sone karantene mot Hønefoss i neste serierunde. Her etter dagens trening sammen med Nils Arne Eggen og Rosenborgs spillerkoordinator Harald Pedersen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SLIPPER STRAFF: Anthony Annan slipper ytterligere straff etter rumpeklypingen mot Vålerengas André Muri. Annan mottok gult kort av dommer Terje Hauge, og må uansett sone karantene mot Hønefoss i neste serierunde. Her etter dagens trening sammen med Nils Arne Eggen og Rosenborgs spillerkoordinator Harald Pedersen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Annan slipper straff

Påtalenemnda forfølger ikke rumpeklypingen.

||| (Dagbladet): Etter å ha blitt forelagt TV-bildene av knuffingen og klypingen mellom spillerne i etterkant av at dommer Terje Hauge hadde dømt straffespark til Rosenborg i seriefinalen mot Vålerenga, har påtalenemnda i Norges Fotballforbund besluttet at de ikke kommer til å forfølge saken videre.

Det betyr at Rosenborgs Anthony Annan slipper ytterligere sanksjoner etter at han, ifølge André Muri, tok grepa tak rundt Vålerenga-stopperens mest intime soner på kroppen. Det bekrefter juridisk konsulent Eirik Lindstrøm  i NFF overfor adressa.no.

- Grunnen er at når en dommer har sett en situasjon, men ikke fått med seg alt så har NFF retningslinjer for hvilke situasjoner vi kan ta tak i. Situasjonen forutsetter at det kreves minst to kampers kampstraff for å kunne straffe. Det mener vi det ikke er grunn til her, begrunner leder for påtalenemda i NFF Egil André Berglund, ifølge Adressa.

Kampleder Hauge løste situasjonen ved å idele både Annan og Vålerengas Freddy dos Santos gult kort. Det betyr at RBKs midtbaneterrier uansett må sone én kamps karantene etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort for sesongen. Den sones i neste serierunde på bortebane mot Hønefoss 17. oktober.

- Ikke med vilje
Da Annan og Nils Arne Eggen holdt en presseseanse etter dagens trening på Lerkendal, bedyret ghaneseren sin uskyld gjentatte ganger, og hevdet at han klamret seg fast til Muri i et forsøk på å holde seg på beina.

- Jeg har sett episoden om igjen, og jeg ser at jeg tok tak i Muri. Han brukte albuen, så jeg måtte holde i ham for å ikke miste balansen. Jeg gjorde det ikke med vilje, sa Annan.

VIF-forsvareren hadde en ganske annen oppfatning av situasjonen da Dagbladet pratet med ham etter gårsdagens 1-3 tap, som langt på vei avgjorde gullkampen i Tippeligaen.

- Det blir litt knuffing, og plutselig kjenner jeg en finger i rektum og klyping i pungen, sa Muri.

Forundret Eggen
Annan ble etterhvert dratt bort fra spørsmålene av Eggen, som på sedvanlig vis tok kontroll. Han stilte seg hoderystende til at påtalenemnda i det hele tatt skulle se nærmere på saken.

- Dersom Anthony hadde gjort det med vilje, ville det vært en annen sak. Men han sier det ikke var i nærheten av å være med vilje. Derfor blir jeg forundret hvis påtalenemda skal se på denne situasjonen, sa Eggen, som selv havnet i fokus etter kampen etter en opphetet diskusjon med VIF-trener Martin Andresen.

Nå sier RBK-sjefen seg ferdig med å diskutere Annans og egen oppførsel.

- Vi har tatt det internt og er ferdig med saken. Han gjorde det ikke bevisst, understreket Eggen.