TILBAKE TIL HVERDAGEN: Anthony Annan har fått mye skryt for prestasjonene i VM, men det å komme tilbake til Trondheim var ingen hvilepute for ghaneseren. På dagens RBK-trening måtte Nils Arne Eggen stoppe spillet en rekke ganger for å rette på Annan. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TILBAKE TIL HVERDAGEN: Anthony Annan har fått mye skryt for prestasjonene i VM, men det å komme tilbake til Trondheim var ingen hvilepute for ghaneseren. På dagens RBK-trening måtte Nils Arne Eggen stoppe spillet en rekke ganger for å rette på Annan. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Annan utslitt etter første trening med Eggen

Kultursjokk for VM-helten.

||| (Dagbladet): Mens de fleste av VM-spillerne nå nyter noen ukers fotballferie, måtte Anthony Annan i dag innfinne seg på Rosenborgs treningsfelt.

Der fikk han raskt merke at Nils Arne Eggen ikke lar seg blende av solide prestasjoner i Sør-Afrika.

I RBK-treneren øyne var nemlig 23-åringen altfor stasjonær og for lite involvert i det offensive spillet, og på dagens trening fant Eggen mye å rette på. Ifølge NRK stoppet han spillet gang på gang etter involveringer fra Annan, etterfulgt av heftig gestikulering og veiledning.

- Dette er første gangen han er på trening med det nye mønsteret, og da er det naturlig at det blir veldig mange samtaler med han om hvordan bevegelsene skal være. I Rosenborg-rollen må han spille annerledes enn han spiller på Ghana. Blant annet må han være med på å fullføre angrepene, sier Eggen til NRK.

Møter Linfield onsdag
Annan selv hadde ingen problemer med å ta til seg tilbakemeldingene fra den nye sjefen, som krever helt andre offensive bidrag enn forgjenger Erik Hamrén.

- Det var min første trening, så han måtte fortelle meg hvordan jeg skal spille. Jeg tror det kommer til å gjøre meg bedre, sier Annan.

Det er bare 10 dager siden han og lagkameratene var en Suarez-hands på målstreken unna å ta seg til semifinalen i VM.

Onsdag venter mesterligakvalifisering mot lille Linfield fra Nord-Irland. En viktig kamp for trønderne, men selvsagt en enorm kontrast for den 23 år gamle ghaneseren.

Eggen så mange gode kvaliteter i Annan under VM, særlig evnen til å orientere seg tidlig og treffe en medspiller med pasningen. Han kan likevel ikke love VM-profilen en startplass mot Linfield.

Annan selv har ikke hatt en eneste treningsøkt siden VM-exiten, og var tydelig preget etter sitt første møte med Eggen.

- Nå er jeg utslitt, sier han med et smil til adressa.no.

Ingen klubber ringer
23-åringen har ett år igjen av kontrakten med trønderne, og er blitt koblet til storklubber som Chelsea og Manchester United etter innsatsen i Sør-Afrika.

Englands største avis, The Sun, verdsetter ham til 100 millioner kroner, mens The Guardian har ryddet en plass til ham på sitt drømmelag fra mesterskapet.

Likevel har ikke sportslig leder Erik Hoftun registrert en eneste henvendelse fra interesserte klubber.

- Det er masse agenter som ringer, men ingenting fra noen klubber, sier han til Dagbladet.

- Er ikke det ganske overraskende?

- Jeg vet ikke. Han gjorde et godt VM, og spilte på et lag som kom til kvartfinalen. Hvorfor det ikke kommer klubber på banen er umulig å svare på.

10 DAGER SIDEN KVARTFINALE: Onsdag venter mesterligakvalik mot nord-irske Linfield for Annan. Foto:  AFP PHOTO / RODRIGO ARANGUA
10 DAGER SIDEN KVARTFINALE: Onsdag venter mesterligakvalik mot nord-irske Linfield for Annan. Foto: AFP PHOTO / RODRIGO ARANGUA Vis mer