TILBRAKTE NATTA HER: Anne Kjersti Suvdal (t.v.) og resten av Viborgs håndballjenter måtte tilbringe natta på McDonald's i Düsseldorf etter å ha havnet i et flydrama på vei mot Russland og andre kamp i cupvinnercupfinalen. Foto: Privat
TILBRAKTE NATTA HER: Anne Kjersti Suvdal (t.v.) og resten av Viborgs håndballjenter måtte tilbringe natta på McDonald's i Düsseldorf etter å ha havnet i et flydrama på vei mot Russland og andre kamp i cupvinnercupfinalen. Foto: PrivatVis mer

Anne Kjersti (27) måtte sove på McDonald's etter flydrama

Mareritt for norsk Viborg-spiller.

(Dagbladet): Turen Viborgs håndballjenter skulle ut på var ment å bli en skikkelig triumfferd.

Det danske laget hadde slått Zvezda Zvenigorod 31-22 hjemme i første finalekamp i cupvinnercupen. Returoppgjøret i Russland lå an til å bli en formalitet.

Men det var før til Viborgs fly lettet fra flyplassen i Hamburg. Tidligere landslagsspiller Anne Kjersti Suvdal (27) og de andre Viborg-jentene hadde kjørt buss fra Viborg til Hamburg.

Fra den nord-tyske byen skulle de fly til Düsseldorf og videre mot Moskva, men så gikk alt galt:

- Det ble et evigvarende mareritt med en happy ending, sier Anne Kjersti Suvdal til Dagbladet.

Til NRK, som omtalte saken først, utdyper hun:

- Da vi kom under skydekket for å lande i Düsseldorf så begynte å det å riste noe voldsomt, det føltes som å sitte inne i en filledukke. Jeg var vektløs sikkert ti ganger, og alle hadde panikk. Man så frykten i øynene på de fleste.

Turbulens Turbulensen var så voldsom at kapteinen i siste liten bestemte seg for at han ikke kunne lande.

- Da vi var kanskje 20-40 meter over bakken snudde flyet og kjørte opp igjen, så det føltes veldig dramatisk. Jeg hadde panikk, alle hadde panikk, sier kantspilleren.

Kapteinen bestemte seg for å lande i Köln, og derfra ble alle busset videre til Düsseldorf. Reisen videre mot Moskva kunne først skje dagen etter.

McDonald's Problemet var at alle fornuftige overnattingsmuligheter var fulle. Dermed måtte Suvdal og resten av Viborg-jentene tilbringe natta på McDonald's i Düsseldorf.

- Det var flaks at vi hadde beregnet at vi skulle være der i god tid, så vi hadde mulighet til å hvile før kampen, men det var ikke noen ideell oppladning akkurat, sier den tidligere Nordstrand-spilleren til NRK.

Enden på visa ble uansett av det positive slaget. Viborg vant nemlig borteoppgjøret 24-23, og hadde dermed full kontroll sammenlagt i cupvinnercupfinalen.

• Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord spiller også for Viborg, men var ikke med på turen på grunn av langtidsskader.