Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Annenplass til Phelps i gammel badebukse

Totalt ni verdensrekorder i Stockholm.

HAR KASTET DRAKTA: De omstridte, nærmest heldekkende svømmedraktene er forbudt fra nyttår. Stjerna Michael Phelps har allerede kastet sin og det påvirket resultatene hans i verdenscupstevet i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
HAR KASTET DRAKTA: De omstridte, nærmest heldekkende svømmedraktene er forbudt fra nyttår. Stjerna Michael Phelps har allerede kastet sin og det påvirket resultatene hans i verdenscupstevet i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix Vis mer

|||Gullgrossisten Michael Phelps fikk annenplass som best på sine fem øvelser i verdenscupen i svømming i Stockholm.

Onsdag svømte han inn til annenplass på 200 meter medley med tiden 1.53,93, men han var mer enn to sekunder bak sørafrikanske Darian Townsend, som fikk vinnertiden 1.51,79.

Bruker ikke drakt

- Jeg svømmer OK, og tiden var ikke verst. Jeg har ikke trent regelmessig den siste tiden, sa Phelps.

Mannen med 14 OL-gull og 21 VM-gull har i Stockholm valgt å bruke gammeldags badebukse, mens rivalene fortsatt benytter superdraktene som blir forbudt ved årsskiftet. Det har nok mye å si for plasseringene hans.

Phelps ble bare nummer 11 i kvalifiseringen på 100 meter butterfly onsdag med 51,06. Tirsdag kom han seg ikke til finale på 100 meter fri eller 100 meter rygg, mens han ble nummer tre på 100 meter medley.

Ni rekorder

Svømmerne som benytter superdrakter fortsetter å slette verdensrekorder. Det ble satt totalt ni verdensrekorder under verdenscupen i kortbanesvømming i Stockholm tirsdag og onsdag.

I finalen på 100 meter medley forbedret kinesiske Zhao Jing svenske Therese Alshammars verdensrekord med 11/100 sekunder til 58,40. Alshammar revansjerte seg på 50 meter butterfly ved å knuse sin egen verdensrekord med 29/100 til 24,46.

På 200 m butterfly svømte kinesiske Liu Zige inn til 2.02,50. Den gamle rekorden på 2.03,12 tilhørte Yoko Nakanishi og var fra februar 2008.

Amerikanske Peter Marshall forbedret sin egen verdensrekord fra forsøket på 50 meter rygg med 2/100 sekunder til 22,73.

Jessica Hardy satte verdensrekord på 50 meter bryst med 28,96 i kvalifiseringen onsdag formiddag. I finalen klarte hun ikke å forbedre seg.

Tirsdag ble det satt tre verdensrekorder.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media