Annette (18) vant 11 mill. i poker

Gikk helt til topps i Europas viktigste turnering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LES OGSÅ:
Annette (18) kan vinne 11 millioner

Referat fra finalen
Annettes egen blogg

(Dagbladet.no): Den norske 18-åringen Annette Obrestad vant ved 02.30-tida i natt den prestisjetunge World Series of Poker Europe (WSOPE)-turneringen i London, og stakk dermed av med førstepemien på 1 million pund - eller godt og vel 11 millioner kroner.

- Da jeg satt med den siste hånda og gikk all in, mens Tabatabai callet, tenkte jeg: «Dæven, nå vinner jeg hele greia», sier Annette til Dagbladet.no via sin venn Per Hagen i Card Player Magazine.

Langt parti

Etter et langt parti som startet allerede i 15-tida søndag, satt Annette ved midnatt alene igjen med John Tabatabai ved finalebordet. Etter ytterligere nervepirrende timer var altså seieren i boks i 02.30-tida.

Anette satt igjen med tress i sjuere, som altså holdt til å ta hjem millionpotten. Motstander Tabatabai satt igjen med to middels par.

Det er første gang det arrangeres et WSOP-mesterskap utenfor USA, og mesterskapet anses som Europas viktigste.

Annette er første kvinne og den yngste noensinne som vinner en såkalt WSOP Main Event, og kan heretter smykke seg med det legendariske WSOP-armbåndet, det mest ettertraktede trofeet i pokerverdenen.

De 11 millionene er den største premien en norsk pokerspiller noensinne har dratt i land.

Annette (18) vant 11 mill. i poker

Ble stum

Ifølge WSOPs nettsider klarte ikke 18-åringen fra Sandnes å få fram et eneste ord da hun mottok trofeet i Europas mest prestisjefylte pokerturnering.

- Tida sto stille, jeg bare måpte, sier Annette, som innrømmer at hun felte en tåre da seireren var i boks. Nå skal hun feire med venner.

- Jeg spiller for å vinne, og dette føler jeg at jeg klarer, sa hun søndag kveld.

Det er uvisst hva den 18-årige pokerproffen skal gjøre med premiepengene, men ifølge Hagen har hun tidligere uttalt at hun vil kjøpe nytt hus til mamma.

Den totale potten i mesterskapet var på 3 620 000 pund, eller omtrent 41 millioner kroner.

- Aggressiv

- Annette har først og fremst vunnet på grunn av sin dyktighet og erfaring. Hun er en veldig rutinert og aggressiv spiller som er flink til å lese situasjonen og de andre spillerne ved bordet, sier Hagen til Dagbladet.no.

STYRTRIK: Annette Obrestad (18) med en liten del av de 11 millionene hun vant under WSOPE i London. Foto: BETSSON.COM
STYRTRIK: Annette Obrestad (18) med en liten del av de 11 millionene hun vant under WSOPE i London. Foto: BETSSON.COM Vis mer

- Dette er ekstremt imponerende av den yngste spilleren i den første europeiske WSOP-turneringen. Annette har kjempet mot verdens beste spillere, sier Hanne Nilsson, leder i Norsk Pokerforbund, til Dagbladet.no.

- Hva har seieren å si for norsk poker?

- Vi håper dette setter fokus på at poker er et ferdighetsspill, og bidrar til at det norske forbudet, som hindrer Annette i å utøve yrket sitt, oppheves, sier Nilsson.

Annette_15

Annette begynte å spille nettpoker for tre år siden, og har under screen-navnet Annette_15 svingt seg opp i pokerverdenen. En stund toppet hun rangeringen over nettspillere på nettstedet PokerFives.com - første ikke-amerikaner og kvinne som innehadde toppen av lista.

- Selv om 11 millioner er mye penger, er det ikke derfor Annette spiller. Dessuten begynte hun ikke å tjene penger på dette før hun var myndig, understreker Per Hagen i Card Player Magazine, og støtter kravet om at pokerforbudet i Norge må oppheves.

- Tilfeldigheter er bare 5 prosent av et pokerspill. Resten er dyktighet og ferdigheter, du kan ikke nå så langt som Annette bare på flaks, sier Per Hagen til Dagbladet.no.

Selv om Annette ikke hadde greid å slå Tabatabai, ville hun ikke sittet igjen tomhendt etter turneringen; andrepremien er på 570 150 pund, eller 6,5 millioner kroner.

Annette (18) vant 11 mill. i poker

Landsmann Øyvind Riisem (22) endte på fjerdeplass og får 257 020 pund, eller 2,9 millioner kroner.

DYP KONSENTRASJON: Annette i dyp konsentrasjon under finalen, som til slutt ga henne 11 millioner kroner i lomma.
IKKE HELT VANLIG 18-ÅRING: Sandnes-jenta Annette slo John Tabatabai i finalen i WSOPE etter mange nervepirrende timer ved pokerbordet. Med det gikk hun til topps av til sammen 362 deltakere.
POKERVERDENENS GJEVESTE: Annette med det legendariske WSOP-armbåndet, pokerverdenens mest ettertraktede trofé.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer