Annika Sörenstam legger opp

Golfstjernen gir seg etter sesongen.

Svenske Annika Sörenstam kommer til å legge opp etter sesongen. - Jeg har bestemt meg for å legge opp, fordi jeg ønsker det, sier hun.

Sörenstam offentliggjorde beslutningen sin på en pressekonferanse i New Jersey tirsdag.

37 år gamle Sörenstam har antydet at hun kan komme til å trekke seg flere ganger de siste årene. Hun har sagt at hun vil bruke mer tid på sin forretningsvirksomhet. Hun har også sagt at hun gjerne vil stifte familie.

- Jeg har gitt golfen all oppmerksomhet. Det har vært veldig moro. Nå har jeg bestemt meg for å gi meg etter denne sesongen. Det er jeg selv som har tatt avgjørelsen, sa hun på pressekonferansen tirsdag.

Hun trekker seg tilbake etter å ha vunnet 72 turneringsseirer til nå.

- Jeg så Brett Favre fortelle om at han skulle legge opp. Han sa han elsket konkurransene, men var lei av det daglige livet på banen. Jeg føler det på samme måte, sa Sörenstam.

Tilbake etter skade

Hun kom tilbake etter skade denne sesongen og har vunnet tre turneringer. Bare en gang i år har hun ikke klart å være blant de ti beste.

SLÅR SNART SITT SISTE PROFFSLAG: Det svenske golfesset Annika Sörenstam legger snart kølla på hylla. Det offentliggjorde hun tirsdag kveld. Foto: SETH PERLMAN/AP/SCANPIX
SLÅR SNART SITT SISTE PROFFSLAG: Det svenske golfesset Annika Sörenstam legger snart kølla på hylla. Det offentliggjorde hun tirsdag kveld. Foto: SETH PERLMAN/AP/SCANPIX Vis mer

Hun ligger på annenplass både på rankingen og på pengelisten bak Lorena Ochoa som overtok topplassen for 13 måneder siden. Nå sier Sörenstam at hun vil forsøke å vinne tilbake topplassen på rankingen.

- Jeg kommer til å spille min aller siste turnering i Dubai 10. desember. Det betyr at jeg kommer til å være med i sju måneder, og i løpet av denne tiden skal jeg gjøre alt jeg kan for å vinne turneringer. Jeg har fortsatt mye energi og motivasjon til å klare det, sa hun på tirsdagens pressekonferanse.

LPGA i 14 år

Den svenske stjernen kom med på LPGA-touren for første gang i 1994. Hun skal gifte seg med Mike McGee i januar, og årsaken til at hun nå sier stopp, er at hun ønsker å ofre seg mer for familien og for forretningene hun driver ved siden av golfen.

- Jeg har andre prioriteringer enn å spille golf. Derfor har jeg valgt som jeg gjør, sa hun.

- Jeg må bare innrømme at jeg har mange drømmer jeg gjerne vil oppfylle når jeg nå slutter med golf på topplanet, sa hun.

- Avgjørelsen om å legge opp er tatt. Den er definitiv. Jeg føler en veldig ro akkurat nå. Jeg har valgt riktig; det er jeg ikke i tvil om, sa verdens beste golfspiller de seneste årene.

Åtte ganger har hun vært årets spiller på LPGA-touren, hun har vunnet 10 majortitler, og åtte ganger har hun toppet pengelisten i LPGA. Hun kan ikke oppnå mer.

Annika Sörenstam legger opp

(NTB)