Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Annika vant NM-sølv for en måned siden, i dag gikk hun VM-sprint for Storbritannia

- Det var veldig moro.

NÆRMER SEG FINALENE: Annika Taylor gikk fra NM-sølv på stafett til VM-exit i prologen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NÆRMER SEG FINALENE: Annika Taylor gikk fra NM-sølv på stafett til VM-exit i prologen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Du er tilgitt om du ikke automatisk kobler Storbritannias VM-løper Annika Taylor (23) til NM på Lygna.

Taylor vant NM-sølv på stafetten for Lillehammer skiklubb i år, og ble nummer tolv på NM-sprinten i det samme mesterskapet.

I dag var hun noen små sekunder fra å ta seg videre til finaleheatene i VM også.

- Det var veldig moro. Det var bra stemning og masse folk her. Jeg er fornøyd med mitt første renn i VM, sier Taylor til Dagbladet etter 38. plassen i prologen.

Må trene mer

Riktignok var de tfire sekunder som skilte henne og nummer 30, slovenske Annamarija Lampic, men resultatet er Taylors beste noensinne internasjonalt.

Dagen i dag ga henne i hvert fall troen på at det er mulig å lykkes når det første store karrieremålet kommer med OL i Pyeongchang neste vinter.

- Jeg skal trene mer på Lillehammer. I fjor var jeg ikke så god i sprint, men etter denne treningssommeren har jeg blitt bedre. I dag var min beste plassering i sprint, så kanskje neste år klarer jeg å gå videre også, smiler hun.

Taylor er født i Truckee i California, men konkurrerer altså for Storbritannia. Akkurat det har sin naturlige forklaring.

- Min far er fra England, så jeg har to pass. Jeg gikk på ski i fire år for universitetet i New Hampshire, og etter det bestemte jeg meg for å satse profesjonelt for Storbritannia, forteller hun.

NM bra trening

Så for å få ordentlig fart på satsingen flyttet hun like godt til langrennsmekkaet Lillehammer og satset for fullt på Lillehammer skiklubb.

Det ga henne et NM-sølv med i VM-bagasjen også.

- NM var bra trening for VM, tror jeg. Jeg hadde trent godt og hadde toppform i NM, for norsk langrenn er så stort, sier hun.

Sammen med Andrew Musgrave og Andrew Young, er britene i ferd med å stable på plass et landslag i langrenn som kan sette spor etter seg om noen år.

Taylor er glad for at hun valget Storbritannia framfor USA når hun først bestemte seg for å satse for fullt. Både Musgrave og Young bor også i Norge.

- At jeg bestemte meg for å gå for Storbritannia var en veldig bra avgjørelse for meg, smiler Taylor.

- Er det noen som legger merke til deg i Storbritannia, da?

- Nei, ler hun hjertelig.

- Men det kommer nok i OL.

Finalene i sprint, der alle de norske er kvalifisert, begynner klokka 16.30 norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media