- Annulleringen var komisk og patetisk

- Får dommerne mot oss fordi vi er små, sier landslagstrener Roy Johansen.

OPPGITT: Roy Johansen kunne bare riste på hodet etter annulleringen som frarøvet Norge en utlikning mot Russland i går. I dag venter Tsjekkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPPGITT: Roy Johansen kunne bare riste på hodet etter annulleringen som frarøvet Norge en utlikning mot Russland i går. I dag venter Tsjekkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Det store samtaleemnet i oppgjøret mellom Norge og Russland i går kom 12 minutter inn i midtperioden:

Norge hadde nettopp redusert russernes ledelse til 2-1, og etter sterkt norsk press i overtall kranglet Per-Åge Skrøder inn utlikningen.

Trodde han.

I stedet blåste dommeren for offside i målgården, en avgjørelse ingen på isen så ut til å skjønne noe av.

- Ikke en gang russerne reagerte på målet. Ikke spillerne, ikke keeperen. Det er bare fire stykker som ikke ser at det er mål, sier landslagstrener Roy Johansen og sikter til dommerne etter 4-2-tapet.

Noen sekunder etter annulleringen ble situasjonen til alt overmål vist på storskjermen, og da kunne alle se hva dommerne ikke klarte: at Norge hadde blitt frarøvet en utlikning.

- Når de viser den på skjermen, og alle kan se at det er mål blir det komisk og patetisk, sier Johansen.

Holtet tente håpet Han sier hendelsen som den i går skjer gang på gang mot de store hockeynasjonene.

- Det er ingen tvil om at små nasjoner får dommerne mot seg. Hva har han sett som ingen andre har? Det minste han kan gjøre er å snakke med de andre dommerne. Det er vanskelig nok å spille mot lag som Russland uten å kjempe mot dommeren også.

Like etter annulleringen gikk Russland i angrep og scoret mot et norsk lag som åpenbart fortsatt hadde «målet» i tankene.

Marius Holtet ga nytt håp med en rakett i nettaket noen minutter seinere, men tidlig i tredjeperioden fastsatte Alexander Perezhogin sluttresultatet til 4-2 med et skudd Norges 19 år gamle VM-debutant Lars Volden skulle reddet.

- Jeg timet den litt feil, men jeg kan ikke fokusere på det ene negative, sier han til Dagbladet.

Ellers var unggutten svært positiv i debuten, og hadde flere meget gode redninger.

- Borti keeperen Også de andre norske spillerne var misfornøyde med dommerens avgjørelse.

- Jeg er borti keeperen, men det er på grunn av deres back som setter ut rompa. Det skjer også lenge før pucken går i mål, og det er når jeg er borti ham dommeren eventuelt skal blåse. Når han blåser så seint er det feil, sier Skrøder da han får se situasjonen etter kampen.

- Hadde den blitt godkjent ville det stått 2-2, og vi vet aldri hva som hadde skjedd da. Det står respekt av det gutta gjør i dag, men vi må ha litt flyt med dommerne for å slå lag som Russland.

På TV-kanalen MAX sa Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen at det luktet vondt av avgjørelsen.

- Hehe, vi kan hvert fall kalle det en møkkaavgjørelse, sier Skrøder da han får høre Thoresens analyse.

Tsjekkia neste Nederlaget betyr at Norge har tapt sine to første kamper i mesterskapet. I ettermiddag står Tsjekkia for tur, den siste av storkanonene i Norges gruppe. Norge har hatt under 20 timer på å komme seg, og møter et Tsjekkia som har hatt en hviledag.

Norge sjokkerte Tsjekkia og slo dem 3-2 sist lagene møttes i et VM. Det var for to år siden, og tsjekkerne endte til alt overmål opp med å bli verdensmestere det året.

De stiller som vanlig med et meget sterkt lag, men er nok hakket svakere enn både Sverige og Russland.

Mest oppsiktsvekkende på det tsjekkiske laget er at superveteranen Peter Nedved, som har spilt 16 sesonger i NHL, VM-debuterer som 40-åring.

For å illustrere hvor lenge han har vært med: I 1989 hoppet han av fra den daværende kommuniststaten Tsjekkoslovakia da laget hans spilte en turnering i Canada.

Ellers er Ales Hemsky (28) fra Edmonton Oilers og Tomas Plekanec (29) fra Montreal Canadiens navn å se opp for.

• Følg Norge - Tsjekkia i vårt ishockeystudio klokka 16.15 i dag.

ANNULLERING: Per-Åge Skrøder kjemper inn pucken under gårsdagens kamp mot Russland, men scoringen som skulle blitt 2-2 ble annulert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ANNULLERING: Per-Åge Skrøder kjemper inn pucken under gårsdagens kamp mot Russland, men scoringen som skulle blitt 2-2 ble annulert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer