SPONSET Under et døgn før Rally Sverige starter ble det klart at en anonym investor hjelper Henning Solberg. Foto: Gorm Kallestad /NTB Scanpix
SPONSET Under et døgn før Rally Sverige starter ble det klart at en anonym investor hjelper Henning Solberg. Foto: Gorm Kallestad /NTB ScanpixVis mer

Anonym investor sponser Henning Solberg

Nå skal han kjøre Rally Sverige.

Mindre enn ett døgn før start fikk Henning Solberg (40) på plass penger fra en anonym investor for å kjøre Rally Sverige.

Nærmere klokken 18 onsdag løste floken seg. Storebror Solberg har ikke kjørt rally siden den svensknorske VM-runden i fjor på grunn av sponsortørke.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i M-Sport og for at jeg har en fullspekket WRC-bil å kjøre med i Sverige. Intet er bedre i mitt hode enn å lukke døra på en rallybil og kjøre så fort jeg kan på lukket område, sier Henning Solberg til NTB.

En pengesterk nordmann ønsket å se Solberg tilbake i rallybilen og bladde opp beløpet som trengtes for Sverige-runden. Hva som skjer med videre satsing er ikke klart.

- Jeg jobber med å få inn en sponsor og har ikke tenkt til å slutte med dette på noen år.

Ekstra artig for Henning Solberg blir det å konkurrere mot sønnen til hans kone, Maud. 22 år gamle Pontos Tidemand debuterer i WRC-klassen i Rally Sverige.

Mads Østberg og russeren Jevgenij Novikov er første- og annenfører for M-Sport i Ford Fiesta RS. Henning Solberg har fått med seg svenske Emil Axelsson som kartleser.

Sesongens annen VM-runde starter torsdag og gjester Finnskogen og Kirkenær søndag.

Lillebror Petter Solberg stiller opp i historisk rally i Sverige i forbindelse med VM-runden, men ingen av disse fartsprøvene kjøres på norsk jord.

(NTB)